Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co wam daje chodzenie do kościoła?

Polecane posty

Gość gość

?

Gość gość
Dawanie na tace by ksiądz mógł sobie kupić nowe auto jest suuuper :D Biedne i głodne dzieci nie zasługują na pieniądze wierzących.

Gość gość
Ja od lat nie chodzę, ale mojej siostrze (ma 36 lat)( daje chwilę wytchnienia i to ją relaksuje .... nie rozumiem tego, ale nie dyskutujemy o tym. Mnie relaksuje joga i bieganie, ją jazz i kościół raz na 2 tygodnie ... nie jest moherem. Ja w kościele na mszy nie byłam od ok 12 lat. na ślubie siostry nie byłam bo brała ślub w USA a ja nie dostałam wizy. tak bym poszła, ślub siostry to ślub siostry, ale nie modliłabym się na pewno. za to lubię zwiedzać ładne kościoły.

Gość gość
co wam daje przypiertalanie się do Wierzących , chodzących do Kościoła? i tak lewaku nie dam c****eniędzy wolałabym zgubić. daję na tacę. wolno mi moje pieniądze.

Gość gość
ja chodzę tylko z okazji uroczystości, śluby,komunie, chrzciny i daje mi to tylko to,że jestem w tym dniu z bliskimi, nic więcej

Gość gość
Ludzie nie zdają sobie sprawy, że gdyby za te pieniądze, za które buduje się koleje kościoły itp. za pieniądze za które trzeba utrzymać księży można by pomóc osieroconym dzieciom, chorym których nie stać na rehabilitacje, bezdomnym i głodnym zwierzętom... Oni nie robią nic dobrego... Zabierają biednym by być jeszcze bogatszym. Nie bez powodu jeżdżą takimi autami...

Gość gość
czasami mozna tam poczuc cos czego nie poczujesz nigdzie indziej i bynajmniej nie mam na mysli kadzidla

Gość gość
Troche nie rozumiem w czym problem, przecież ze swoim wolnym czasem mogę zrobić wszystko na co mam ochotę. Chodzenie do Kościoła pozwala zbliżyć się do Boga, lepiej wsłuchać się w Jego słowo i móc w spokoju i ciszy rozmyślać o swoim życiu. A jeśli chodzi o tą słynna "tace" to pieniądze dawane tam ,nie idą prosto do kieszeni księdza, ale zbiórka z każdej niedzieli jest przeznaczona na inny, z góry narzucony cel. Poza tym dawno nie widziałam ,żeby gdzieś był budowany nowy Kościół. PS: Skąd w Was tyle nienawiści?

Gość gość
do kosciola chodze sporadycznie... w Boga wierze calym sercem ale niestety w instytucje kosciola juz wogole... dla mnie ksieza gdzies dawno pogubili sie w tym czemu powinni sluzyc i przez to demoralizuja nowych ktorzy czuja powolanie...

Gość gość
12,17..,12,31,,12,28..dpkładnir ! w pełni się z Wami zgadzam.Tego nie można wytłumaczyć,to sié po prostu czuje..czuje się obecnosć Boga.s