Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dorian272

Problem wrastających paznokci

Polecane posty

Przy wrastaniu się paznokci jest taki ból że chodzić nie można raz byłem u chirurga nacinał mi po bokach palców, teraz moczę i sam wyciągam nożyczkami też boli w aptece byłem jakąś maść mi sprzedała mało była skuteczna, może tu na forum macie jakieś pomysły. Dziękuję:)

Hej, zależy jak bardzo poważny jest problem, najlepiej iść do kosmetyczki, ona założy drucik lub "waciki" mówiąc ludzkim językiem :P Jednak będzie to wracało jak nie zadbamy o odpowiednią pielęgnacje, przede wszystkim NIE OBCINAĆ PAZNOKCI NA OKRĄGŁO. Ja poradziłam sobie bez ingerencji osób trzecich, najpierw obcięłam tak aby nic nie było wrośnięte a następnie co kilka dni "podważałam" wrastający fragment, aby urósł do momentu w którym nie ma w co się wbić, czyli poza wał paznokciowy. Powodzenia. Nie popełniaj podstawowych błędów! Sprawdź jak dobrze zadbać o swoją twarz. Poradnik pielęgnacji cery. Odpowiedz na 5 krótkich pytań a otrzymasz na maila porady kosmetyczne dostosowane do potrzeb Twojej skóry. Zapraszam. http://www.ankietka.pl/ankieta/176148/poradnik-pielegnacji-cery.html Ankieta potrwa 1-3 min. Udział w ankiecie i porady są BEZPŁATNE., wypełnij są właśnie TERAZ!

Gość gość
Mnie domowe sposoby niestety nie pomogły. DOBRA PEDIKIURZYSTKA ! Naprawdę warto zainwestować i nie cierpieć. Najpierw przez kilka tygodni tamponada/te waciki wcisnięte pod paznokieć a potem metalowa klamra przez - u mnie 2 miesiace./Ten drucik o którym pisze poprzedniczka he,he/. Wiem co to za męka wrastający pazur... Spróbuj mnie naprawdę pomogło.

Dziękuj***ardzo na pewno wykorzystam te dobre rady. Nie miałem sił już na walkę z tym wrastaniem mimo że obcinałem krótko i moczyłem niestety:)