Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

40 tc a brzuch wysoko :(

Polecane posty

Gość gość

hey zaczynam 40 tc a brzuch nadal wysoko mam tak mi sie wydaje bo nadal mi dokucza zgaga ;/ od paru dni dopiero mam twardnienie brzucha i czuje jak mi kreci cos w pochwie na dole brzucha. juz mam dosc tego czekania naprawde. jakie mialyscie objawy przed porodem? a co z obnizeniem brzuszka i tym wierceniem w pochwie jakby ktos gwozdz tam wlozyl i wiercil?

Gość gość
Ja rodziłam w 42tc i brzuch miałam wysoko do samego porodu. Powód, bardzo duże dziecko. Na razie się nie przejmuj, brzuch może ci jeszcze opaść.

to może malenstwo przebiera raczkami jak masz położenie głowką do dołu, bo ja też tak mam. Ja jestem w 39 tygodniu też mam dalej zgagę (przeklinam ją) byłam na wizycie tydzień temu to lekarz powiedział, że szyjka się skróciła, ale jest jeszcze twarda. No i tak czekam czekam i nic :) A możesz położyć dłon między piersiami a brzuchem? Tak w szkole rodzenia nam położna tłumaczyła, że jak jest ulga w oddychaniu a i odstęp od piersi do brzucha się zrobi to znaczy, że brzuch się obniżył. Czasami kobitka może nie zauważyć i dalej mysli, że ma wysoko. Nastepnym objawem to jest czestsze siusianie. Ja naprzykład od tygodnia chodze co godzinke mocz oddać ::) Tak więc zobaczymy...

Gość gość
do samego końca tzn ostatniego dnia brzuch wysoko , dziecko 4 kg więc może dlatego, jak rozwierała mi się szyjka to trudno było tego nie zauważyć ból jak przy bolesnej @, do szpitala pojechałam jak odeszły wody, dziecko urodziło się po 6 H

Gość gość
filomena1992 dziś to może malenstwo przebiera raczkami jak masz położenie głowką do dołu, bo ja też tak mam xx Prawie wszystkie dzieci przed porodem są ułożone główką do dołu.

Nie wszystkie bo niektóre są nóżkami do dołu i wtedy wykonuje się cesarkę. A wiadomo, że kopniaki są mocniejsze i wyraźniej się je czuje. Autorka tematu czuje jakieś ruchy na samym dole to ja myśle,że to rączki są:)

Gość gość
Filomena napisałam PRAWIE wszystkie. Zwróciłam ci uwagę, bo napisałaś to w taki sposób, jakby twoje dziecko było wyjątkiem, że leży główką na dół. A jest właśnie na odwrót.