Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trądzik podczas brania tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Wiem, że tematów tego typu było już dużo.. Ale przede wszystkim słyszy się o trądziku po odstawieniu tabletek. Od 2 tygodni przyjmuje antykoncepcje hormonalną doustną ( pierwszy raz w zyciu ). Przedtem bardzo długo męczyłam się z trądzikiem ale około 4 miesiące temu wszystko zaczęło wracać do normy samo z siebie. Po tygodniu przyjmowania tabletek zaczeły wyskakiwać mi wielkie pryszcze. Najwięcej w okolicach brody, ale też na policzkach.. Co na to poradzić?

Gość moniiisssss
może masz źle dobrane tabletki albo trzeba przeczekać ten moment a potem nastąpi poprawa. Ja po jakiś 3 miesiącach przyjmowania tabletek (to wtedy był yas) zaczęłam widzieć diametralną poprawę stanu mojej cery i utrzymuje się to do dzisiaj mimo zmiany tabletek w między czasie. Ale najlepiej wybrać się do lekarza na konsultację, być może zmieni Ci tabletki albo zdecyduje że to nie dla Ciebie ....

Gość gość
Mam tabletki vibin mini. Oczywiście żadnych innych skutków ubocznych nie widzę, poza właśnie tym okropnym trądzikiem... Jeszcze gdyby były to małe syfki, to w porządku, ale są naprawdę duże i podskórne. Chyba rzeczywiście muszę się wybrać na konsultację..

Gość gość
ja ma przepisane dobre tabletki anty nie mam żadnego trądziku nie przytylam jakie autorko zażywasz i ile płacisz za opakowanie?

Gość gość
Tak jak wyżej pisałam- tabletki Vibin Mini, około 20-25 zł za opakowanie.

Gość gość
prawdopodobnie hormony sprawiły, że mogła wejść Ci jakaś reakcja krzyżowa, tzn że np jesz coś, co wcześniej było dla Ciebie obojętne, a teraz to samo jedzenie funduje Ci wypryski. poczytaj http://jakpozbycsiepryszczy.pl/porady/co-jesc-przy-tradziku/ i poobserwuj siebie, warto czasem poświęcić chwilę, zawłaszcza jeżeli tabsy w żaden inny sposób nie działają niekorzystnie ;)