Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Postawiłam się mamie, ale i tak musi wyjść na jej racje.

Polecane posty

Gość gość

W tym roku mam zdawać maturę. I co ? 3 marca wyjeżdżam do Niemiec. Moja mama podpisała tam kontakt, a ja w 2 tygodnie mam zmienić swoje życie. Moi rodzice nie są razem i tato i reszta rodziny zostają w Polsce. Tam mama ma jakiegoś faceta, on załatwił, że będę mogła tam zdać maturę. Nawet nie dała mi wyboru.

Gość gość
A zmusi Cię do wyjazdu? Jesteś chyba dorosła tak? Co na to twój ojciec?

Gość gość
Dla niej mam jechać i juz. Tato twierdzi, że tam będzie mi lepiej.

Gość gość
A nie uda się przekonać ojca, ze wyjazd w tym momencie, praktycznie przed samą matura to nie jest dobry pomysl? Nie możesz zostać chociaż te kilka miesiecy?

Gość gość
Nie uda. On w Polsce jest jeszcze trochę i wyjeżdża do Włoch. Twierdzi, że nie zostanę sama w Polsce. Chodzisz on i tak w Polsce jakieś interesy nadal będzie robić, wiec co dwa tygodnie na tydzień w Polsce będzie.

Gość gość
Bez sensu, zostań choć do matury i tu w swojej szkole zdaj, tyle to chyba ja nie zbawi. Niektóre matki naprawdę powinny iść trochę po rozum do głowy, a nie ma gacha i już musi pędzić bo ja swędzi i w d***e ma wszystko. Lepiej wyślij jej tego posta na mejla, może jak poczyta, trochę przejrzy na oczy.

Gość gość
Jesteś na jej utrzymaniu, wiec masz się słuchać matki.

Gość gość
to zdaj mature, idź na studia i wynajmij stancję z studentami. Nie jestes małym dzieckiem i nie wyobrażam sobie że rodzina mogłaby mi tak zdezorganizować życie.

Gość gość
Zanim pójdę na studia, musze znać maturę. A mama sprzedaje mieszkanie gdzie teraz mieszkam, nawet nie mam mieszkania żeby jakoś sobie wszystko poukładać. Mama twierdzi, że z niemiecką matura będzie mi lepiej iść na studia, ale oczywiście w Niemczech, bo ona twierdzi, że w Polsce nie ma dla mnie perspektyw.

Gość gość
I ma racje. Jak ci to nie pasuje, wez zycie w swoje rece i zacznij zyc sama. Zobaczysz jakie masz perspektywy.

Gość gość
Matka ma zasadniczo rację. Ale maturę powinnaś zdać w Polsce moim zdaniem.

Gość gość
masz porąbaną matkę - mogła chociaż te 2 miesiące zaczekać do matury i potem byś do niej dojechała nie masz tu jakichś dziadków czy nawet koleżanki, u której byś się mogła zatrzymać na te 2 miesiące?

Gość gość
a czy masz jakies hobby bo to wazne jest w zyciu 333 www.youtube.com/watch?v=pKCDtTs0vWg

Gość gość
To chyba prowo. Jak chcesz zdawac niemiecka mature jskim cudem wiesz ze musiala bys znac jezyk perfect i zdac testy najpierw???? Mieszkam w de juz dligo o jest mozliwosc zdawania matury w jezyku polskim jesli sie przeniesiesz ale to bedzie taka matura jak w pl. I to nie bedzie papier ze masz niemiecka mature skad takie bzdury wymyslilas? Puknoj sie w leb