Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdroszcze kuzynce

Polecane posty

Gość gość

tak strasznie jej zazdroszczę... pracujemy razem, ale ona po pracy jeszcze dorabia w innym zawodzie. Ide z chłopakiem do jej domu, tam zawsze sterylnie czysto, pięknie pachnie, ubrania i buty wyukladane w garderobie jak na wystawie w sklepie, ciasto zawsze jakies na stole, ubrania pachna za nimi jakby wlala liter plynu do pralki. Idziemy np na zakupy ona z chlopakiem kupuja super ubrania itd a my idziemy za nimi jak te łaty i patrzymy jak wybieraja ubrania moj chlopak pali wiec kasy znow odpada.. mimo ze zarabiamy porownywalnie... nie wiem jak ona torobi z pracy do pracy a w domu pachnie czysto jak na wystawie zawsze obiad i ciasto.. moj chlopak jak stamtad wychodzi to ma az zly humor tak jak i ja... ja jak wracam z pracy najchetniej poszlabym lezec albo spac:( widze ze moj nas juz porownuje"wzrokowo" zazdrosze jej zycia

Gość gość
tez podziwiam takie kobiety ktore po pracy przychodza i robia wszystko w domu.. az sie milo wraca

Gość gość
mi się też nie chce nic jak wracam z pracy. podziwiaj a nie zazdrosc

Gość gdyby urban nosil turban
janie czy cytryna ma nozki? nie panie hrabio o cholera znow wcisnalem kanarka do cherbaty

Gość gość
i podziwiam i zazdrosze... chcialabym taka byc ale wiem ze sie nie zmobilizuje zeby byc takim robotem:( wchodze do niej a ta pryska reczniki swierzo zaparzona mieta. W Zyciu bym nie pomyslala nawet o czyms takim, jak mi sie chce wlac plyn do plukania to jest dobrze:(

Gość gość
moze ma pomoc domowa? malo prawdopodobne zeby pracowala na 2 baty i w domu bylo idealnie. Ja pracuje 8 h a w domu mam po prostu czysto, nie mam sily ani ochoty biegac****arzyc miete zeby reczniki pachnialy... jesli jednak tak jest jak piszesz to polon dla niej.

Gość gość
i nie widzisz róznic w działaniu, tylko efekty? sama piszesz, ze po pracy byś poleżala, pospała...weź prysznic, wypij kawę, i ogarnij mieszkanie, sprzataj na bieżąco, popierz, uprasuj, upiecz ciasto... jak masz malo kasy, to i w ciucharni można tanio ciuszka kupic... poza tym kuzynka jest pracowita i zorganizowana, dlatego i pracuje cięzko zawodowo, i w domu, przy sobie ma ogarnięte. zamiast narzekać, zazdrościć, rusz tyłek swój i chlopaka, i do dzieła!

Gość gość
Chyba jednak zle ci sie zdaje ze porownywalnie zarabiacie..

Gość gość
pisałam juz w temacie, dopiszę tylko, ze dla mnie , taka organizacja i logistyka zyciowa, to normalka od lat. albo pracuję, do tego dorabiam, ogarniam wszystko i mam, albo leżę po pracy na kanapie i wzdycham, co to ja bym nie chciała....

Gość gość
ach no to swietnie, bo wiesz ja bym chetnie wyjal ci kanape spod doopy bo ci zbyt wygodnie :classic_cool:

Gość gość
przestan, no i co ze ma czysto pieknie i cudownie? nie kazdy musi byc pedantem ani czysciochem co nie znaczy ze jestesmy gorsi. Ty tez masz czym sie chwalic. masz prace , mieszkanie chlopaka. tak sobie mow a nie ze kuzynka ma lepiej

Gość gość
Ja tez pracuje imamdom ogarniety. Sekret tkwi w systematycznosci. Jesli codziennie przetrzesz w mieszkaniu to brudu nie ma i zajmuje to kilka minut. Jesli sprzatasz raz na jakis czas to wiadomo ze zanim to ogarniesz.... a nawet patrząc na to odechciewa ci się sprzątania. Ciasto? Jak upieczesz jedno to go nie zjesz na raz tylko starcza na dwa trzy dni. Ewentualnie kawalem mozna kupicco jakis czas. Ja nie pieke codziennie bo chodze na silowni i staram się ograniczac slodycze. Obiad jest codziennie ale jedno dani. Z dwóch dan tylko w niedziele

Gość gość
A ja mowie: pieniadze czynia tez roznice, skad te super ubrania i garderoba?

Gość gość
Najgorzej to przepalac kase, wtedy ani kasy i w domu smrod

Gość gość
skad kasa na ciuchy? oni odkladaja np 3 ms,potem ida na duze zakupy..a nam jakos ciezko odlozyc..co innego miec czysto bo tez mam, ale uniej tak pieknie pachnie,obrania i buty jak na wystawie, pachna tak ze nigdzie nie czulam takiego intensywnego zapachu plynow, reczniki pieknie mieta pachna... wszystko idealnie maja... jak w domu gwiazd:( co do niej nie ide to ona cos robi, tez tak chce ale nie potrafilabym tak idealnie wszystkiego zrobic.. ona tez zawsze pieknie uczesana odmalowana odprasowana mimo ze o 7.15 juz mamy byc w pracy.... nie pisze juz o ogrodzie. Wszystko idealnie maja jak od linijki. Jej maz szoruje nawet plytki na schodach przed domem co tydzien..

Gość gość
Czyli z niczego sie ta czystosc nie bierze.. heh tez lubie czysto ale zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce.. tyle, ze niespecjalnie ubolewam nad tym. Sa wazniejsze sprawy.

Gość gość
najlepsze jest to ze ona mowi ze jej to niewiele czasu zajmuje, i ma tez sporo czasu dla siebie..ksiazki czyta ciagle, a moj domnie "a Ty kiedy cos ostatnio przeczytalas" widze jak zazdrosci facetowi mojej kuzynki

Gość gość
w sumie dziwisz sie jemu? jak widzi idealne zycie to tez by chcial a wraca od nich do normalnosci.

Gość gość
no jak tak bardzo ON chce to niech sobie posprząta, autorka tez z checia by wrocila do posprzatenego wypucowanego mieszkanka. czemu tylko ona ma o to zadbac?

Gość gość
moj chlopak niestety pracuje w delegacji i wraca tylkona weekendy.. kiedys powiedzial ze chcialby wrocic do takiego wypucowanego mieszkania, drazni mnie to troche i moje kolezanki ze nasi faceci sa tak w nia zapatrzenibo nie dosc ze pracuje to nie jest dobra a idealna pania domu.

Gość gość
gosc 16:31 sorry ale widomo ze chlopak uwidzial gdzies idealne zycie i tez takiego zapragnal.. autorko chceszmiec wystawe z butow to sobie ja zrob nie potrafisz ubran ulozyc?

Gość gość
potrafie zrobic wystawe z butow, ale u niej to jest zrobione to tak specyficznie i jak przychodze to np buty ktore miala na sobie tego dnia, sa juz wyszorowane i na polce... nie mam tyle motywacji:(

Gość gość
wspolczuje autorko..faceta. Robi na wyjazdach, wraca i mysli ze bedzie mial wszystko zrobione na igle? wyukladane, odpicowane i wypachnione? moze jeszcze masz mu te buty tak wyszorowac jak kuzynka?

Gość gość
ludzie.. przecież logiczne jest, że każdy z nas tu obecnych, chciałby takmieć w domu i tak żyć. Niestety 99% ludzi na ziemi tak nie zyje.. trzeba być bardzo pracowitym i systematycznym by tak żyć, lub trzeba byc tak nauczonym od dzieciństwa. Autorko, nie sluchaj nawet tych rad.. jeśli nie zatrudnisz kogos by tak wyglądało twoje mieszkanie czy dom, to nie licz ze tak bedzie:)

Gość Tamizaxx
Wydaje mi się, że wszystko zależy od naszej organizacji i zaradności. Sama wiem jak to jest i ciężko zachować wszystko w odpowiednim ładzie. Często odpowiednie umeblowanie i organizacja pomieszczeń nam to ułatwia. Ja np. zamówiłam sobie garderobę na http://www.drew-pol.com/garderoby i wiem jak teraz mi łatwiej się odnaleźć we wszystkich moich gratach i ciuchach.

Gość gość
"....ona tez zawsze pieknie uczesana odmalowana odprasowana mimo ze o 7.15 juz mamy byc w pracy.... nie pisze juz o ogrodzie. Wszystko idealnie maja jak od linijki. Jej maz szoruje nawet plytki na schodach przed domem co tydzien.. " A mnie osobiscie tacy ludzie smiesza :P Tez znalam takich : "Panstwo idealni" na pokaz a przyslowiowe brudy pod dywanem ;).

Gość gość
co ty właściwie robisz po pracy? Chłopaka nie ma, nie musisz mu gotowac, masz dużo czasu. Nie masz dzieci , jak sądzę.

Gość gość
jak ja nie lubie mieszkań co wyglądają jak muzeum. Kuzynka dorabiaw agencji burdelu... a sprząta serwis. Zakupy pakują na karty kredytowe na 20% rocznie. Zobacz ile mają długów lepiej. Pozatym zazdrość to zguba, i polecam przestać.

Gość gość
Fajnie mieć zawsze porządek w domu:)