Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieciezarna

Mam 32 lata, nie mam dzieci, znajome mnie straszą

Polecane posty

Gość nieciezarna

Znajome mnie straszą, że brak ciąż i porodów bardzo źle wpływa na organizm, że ciąża odmładza kobietę, ma zbawienny wpływ na zdrowie i żebym się pospieszyła lepiej, bo konsekwencje mogą być przykre. A ja jestem samotna, nie powiem, gdybym kogoś znalazła to chciałabym dziecko, ale jeżeli nie uda mi się to w odpowiednim czasie to nie będę go miała. Ponoć kobiety bezdzietne szybciej przechodzą menopauzę, są bardziej narażone na niektóre rodzaje nowotworów i ogólnie- ich organizm szybciej się starzeje. Ja jestem niby szczupła, mam świetną kondycję, uprawiam kilka sportów, ale przeraziło mnie to, co większość moich dzieciatych znajomych mówi, że mój organizm nigdy nie będzie taki,jak u kobiety, która przeszła ciążę, bo ciąża ma pozytywny wpływ na zdrowie. Czy zgadzacie się z tym? Czy faktycznie ciąża tak świetnie wpływa na organizm i na zdrowie?

Gość gość
Brak ciąży i porodów dobrze wpływa na organizm hahahah Za to pięciokrotne rodzenie jest zbawienne dla organizmu :D :D :D

Gość gość
szczerze? to one chcą ,żebyś się spasła i zbrzydła jak one...

Gość gość
Za to te które rodziły kilkakrotnie sa okazami zdrowia i urody haha Poczytaj forum to przeczytasz ze chorują zarówno te które rodziły jak i nierodki Menopauza zazwyczaj występuje w tym wieku w którym miały ja twoje krewne matka, ciotki, siostry Obecnie zatrucie środowiska sprawia ze na choroby kobiece chorują kobiety nawet przed menopauza, wiele trzydziestolatek ma już nowotwory szyjki macicy, piersi lub jajnikow

Gość gość
g... prawda, owszem w ciąży ma się nagle duża dawkę hormonów, co powoduje , że faktycznie wygląda się lepiej, ale to po ciąży mija. Na pociechę powiem. Menopauza jest też kwestią bardzo indywidualną, ciąża też na to nie wpływa. Ja mam 42 lata i też nie rodziłam, tak wyszło, nie wyglądam gorzej od rówieśniczek z dziećmi. A powiedziałabym nawet ,że od niektórych wyglądam zdecydowanie zdrowiej i bardziej zadbanie- ćwiczę regularnie, jem zdrowo, wysypiam się. A tobie radzę nie słuchać jakichś bździągw tylko poszukać fachowych artykułów, nawet w necie

Gość gość
Wszystkie znajome tesciowej, po 50 tym roku zycia miały usuwana macice bo albo miały raka albo wielkie mięśniaki No i były wsród nich matki dwojga dzieci jak i nierodki

Gość gość
wysportowana to może i jesteś, ale za mądra to raczej nie i do tego otaczasz się idiotkami

Gość gość
Osobiście życze tobie żebyś zbrzydła po ciąży ale serio to ciąża wcale nie wpływa korzystnie na wygląd kobiety np rozstępy, obwisły brzuch czy piersi oczywiście nie wszystkie tak mają.

Gość gość
najlepiej to sie ubierac i zachowywac jak ta panienka z fimika a facet nigdy nie zdradzi i kazdy sie zakocha bez pamieci 333 www.youtube.com/watch?v=pKCDtTs0vWg

Gość gość
nie ma reguły. są kobiety bezdzietne, które nie mają problemów ze zdrowiem, menopauzą...generalnie to nieprawda, ze jak nie urodziła, to zdrowie jej się sypnie...

Gość gość
Ja uważam że bezdzietne szybciej przechodzą menopauzę, bo biorą praktycznie całe zycie pigułki anty i to jest przyczyna; tak samo z rakiem szyjki macicy

Gość gość
ja zauwazylam ze osoby bezdzietne mlodziej wygladaja, bo maja mniej stresow, mniej nieprzespanych nocy, wiecej w siebie inwestuja itp, a twoje kolezanki tak ci radza bo chca zebys byla "uwiazana" tak jak one, zreszta trzeba byc chamem zeby robic komus uwagi odnosnie tego czy dzieci ma czy tez nie, ja od takich ludzi odrazu sie odcinam, bo albo ktos jest tolerncyjny i kulturalny albo nie

Gość gość
mam rade dla ciebie kochanie...chlopa znajdziesz bez problemu, i to za darmo ! mosze nawet za granicom !(ja tez tam jestem, ale na alasce zimno. babe chce goroncom !) www.connectingsingles.com polakow tam jest masa.

Gość gość
nie byłam w ciąży i nie zamierzam być, więc nie wiem jakie to "cudowne" właściwości może wywierać ciąża na organizm kobiety

Gość gość
te twoje kolezanki to chyba jakies nienormalne sa:))

Gość gość
Ja uważam że bezdzietne szybciej przechodzą menopauzę, bo biorą praktycznie całe zycie pigułki anty i to jest przyczyna; tak samo z rakiem szyjki macicy a co jeśli nie rodziłam, nigdy nie wzięłam żadnej pigułki anty, bo po prostu nie uprawiam seksu?

Gość gość
gość dziś szczerze? to one chcą ,żebyś się spasła i zbrzydła jak one... x Tez tak mysle..

Gość gość
32 -letnia, czyli praktycznie stara baba, a nie potrafi znaleźć prostej informacji w internecie Wbrew obiegowej opinii, przyjmowanie antykoncepcji hormonalnej wcale nie opóźnia przekwitania. Doustna antykoncepcja powstrzymuje organizm jedynie przed owulacją, cała reszta cyklu przebiega bez zmian, a więc jajnik ulega naturalnym procesom starzenia. Na przyspieszenie menopauzy nie ma wpływu również czas, kiedy kobieta ma pierwszy okres – te dwa czynniki są od siebie zupełnie niezależne. Nie ma również wpływu ciąża, ile dzieci kobieta urodziła, ani czas karmienia piersią. Podobnie, jak przy przyjmowaniu antykoncepcji hormonalnej, jajniki w tym czasie normalnie pracują, starzeją się, produkują estrogen. Ilość ciąży i rodzaj porodu ma jednak istotny wpływ na wystąpienie problemów układu moczowo-płciowego (NTM, opadanie macicy) w przyszłości, właśnie podczas menopauzy. Pewnie sama nie zrozumiesz- opadanie macicy u tych które kilka razy rodziły

Gość gość
Co do raka szyjki, to po prostu trzeba się badać co jakiś czas.

Gość gość
To dlaczego tyle kobiet po stosowaniu antykoncepcji nie może zajść w ciążę?

Gość gość
a ile kobiet zaraz po odstawieniu tabletek zachodzi, znam kilka takich... zanieczyszczenie środowiska, zła dieta, otyłość, latanie w zimie w spodniach biodrówkach i krótkich kurteczkach, regularne przeziębianie przydatków, papierosy- i kłopot z zajściem w ciążę

Gość gość
Jedyny ich dobry wpływ to poprawa cery, a nie będę się truś, żeby facet mógł sobie poużywać.

Gość gość
a nie będę się truś, żeby facet mógł sobie poużywać. wiesz, są kobiety czerpiące przyjemność z seksu - szczególnie z facetem , którego kochają. a niekoniecznie chcą mieć dziecko przy co 2 stosunku. dorośniesz to zrozumiesz.

Gość gość
ja wśród znajomych widze coś innego, zawsze myślałam że kobieta która urodziła wygląda troche gorzej po porodze niż przed, przecież ciąża to obciążenie dla organizmu :D zresztą wśród znajomych widze że te które urodziły, przed porodem wyglądały młodo, a po jak stare pudła, wysuszone, nie mówiąc już o rozstępach

Gość gość
20:26 nie wkurzaj mnie, bo pewnie jestem starsza niż ty

Gość gość
to właśnie zmiany hormonalne, po nagle sypia się włosy, cera wysuszona, brzuch rozciągnięty i nie zawsze ćwiczenia pozwalają na powrót do formy. Mam koleżankę, której ciąża kompletnie rozwaliła hormony i mimo ćwiczeń i diety nigdy nie doszła do dobrej figury. Nie wspomnę o tym, ze bywa że po porodzie tak się kobiecie wszystko porozciąga facet zaczyna marudzić ze nic nie czuje w trakcie seksu, a plastyka pochwy jest kosztowna

Gość gość
pewnie chcą Cię udupić tak jak siebie udupiły

Gość gość
20:26 nie wkurzaj mnie, bo pewnie jestem starsza niż ty jeśli masz więcej niż 42 to faktycznie jesteś

Gość gość
moja znajoma po drugiej ciąży strasznie się rozwaliła,ciało zdrowie,mieszka teraz z teściową i się męczy a taka była ładna ,i to dla kolesi zupełnie nie wartych tego,pierwszy fiut drugi traktuje ją jak popychadło a kiedyś była taka radosna

Gość gość
moja koleżanka ciągle mi kiedyś prawiła takie teksty, że jestem bezdzietna (z wyboru), że nikt mnie nie chce (a mam kogoś), że jestem workiem na spermę (jakby ona dziecko miała z wody), że jestem samotna i nieszczęśliwa bez dzieci, że mam puste życie (choć nie narzekam). Niedawno na imprezie firmowej powiedziała mi że mi zazdrości niezależności i chciała żebym wpadła jak ona i siedziała z dzieckiem w domu. Strasznie mnie to odrzuciło od niej... Autorko, Ty masz pewnie tak samo ze swoimi znajomymi. Są sfrustrowane i nieszczęśliwe, bo nikt szczęśliwy nie straszy inne osoby:) Ty tego nie robisz im, więc widzisz jak jest;)