Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieciezarna

Mam 32 lata, nie mam dzieci, znajome mnie straszą

Polecane posty

Gość gość
po ciazy sa prawie lyse no ale c***j

Gość gość
nigdy nie wierz babie ,zawsze prawie zżera ją zazdrość ,ma przerąbane bo widzi już jak wygląda ta sielanka rodzinkowa i chce Ciebie wdrożyć w to samo,a marzy żeby się urwać na trochę i poczuć wolność

Gość nieciezarna
Akurat tabletek anty nigdy nie stosowałam i nie jestem zwolenniczką. Zdrowo się odżywiam. Nie powiem, troszkę rozstępów mam, gdyż zaczęły mi się robić w wieku dojrzewania- ok. 11, 12 roku życia zauważyłam pierwsze, ale są praktycznie niewidoczne, choć nie lubię ich :-) Uprawiam dużo sportu, cerę mam czysta i żadnej zmarszczki nawet :-) Ogólnie to jestem okazem zdrowia, ale najwidoczniej to wszystkim znajomym przeszkadza, a w moim otoczeniu nie ma już bezdzietnych kobiet. W towarzystwie słyszę tylko o dzieciach i o tym jak urodzenie dzieci pozytywnie wpłynęło na ich małżeństwa i zdrowie. Fakt, kilka koleżanek się roztyło i to porządnie, ale zarzekają się, że teraz ich ciało im się lepiej podoba, a ich mężowie sa ponoć zadowoleni, że teraz wyglądają jak prawdziwe kobiety. Co do mojej wagi, to dla nich jestem szczypiorkiem- tak też mnie nazywają i także zwracają uwagę na to, że w moim wieku figurę powinnam mieć bardziej kobiecą, a nie jak nastolatka, bo mam 173 cm i ważę 59 kg. MOże faktycznie robią to z zazdrości, choć przecież dla chcącego nic trudnego, gdyby zazdrościły to przecież również mogą przejść na dietę, czy ćwiczyć nawet z kilkuletnimi dziećmi- np jeżdżąc na rowerze czasami. Nie wiem, dlaczego kobiety są takie?! Niby tu mówią, ze takie szczesliwe, że życzą, bym i ja takiego szczęścia doznała, a jednak coś je chyba uwiera. Ja jestem szczęsliwa zarówno jako singielka, jak i będąc w związku byłabym szczęsliwa. mam wiele pasji, uwielbiam wieczorami czytać książki w domowym zaciszu, gdy mam wolne śpię do południa, gdy nie mam ochoty na obiad to po prostu nie gotuję i nikt nade mną nie stoi- a to wielki plus bycia samemu- ten spokój i poukładane życie.

Gość gość
ja mam 35 i te kocham singlowac a matek mi szkoda:(

Gość antyciązarna
daj spokój kobito, mam dokładnie tyle lat co ty i nie zamierzam mieć dzieciaków, w życiu! Mam w pracy koleżankę której 3 TYGODNIE! nie było w pracy i musiałam robić za nią, jak poprosiła mnie o pomoc po godzinach to wspomniałam ze ktoś musiał za nią tyrać 3 tygodnie ryzykując zdrowie ! A często słyszę od niej jak odpoczywa od tych swoich dzieciaków w pracy!! i jeszcze zadaje pyt. kiedy ja będę miała bachory! no ludzie!

Gość gość
Autorko, ciąża przed jednym chroni, a drugie może wywołać, albo wzmocnić, na to chyba w tej chwili nie ma reguły. Może kiedyś, ale teraz mamy za bardzo zniszczone środowisko. Miałyby rację gdyby mówiły, że możesz się obudzić w nocniku, kiedy ci się za kilka lat odmieni i się okaże, że dziecka mieć nie możesz. Odnośnie chorób je olej. xxx Te które nie mogą zajść po antykoncepcji to te, które w długoletnim braniu nie robiły przerw. Antykoncepcja wyłącza pracę jajników i jeśli one są za długo uśpione to mogą mieć problem z rozpoczęciem pracy. Natomiast roczne branie antykoncepcji może skutkować bliźniętami od strzału.

Gość gość
to fakt

Gość gość
Tak ciąża odmładza kobietę ,spójrz na koleżanki jakie są odmłodzone po ciążach ;-) Zrozum koleżanki wolą ciebie jako zapuszczoną matkę i żonę,bo wtedy nie będziesz już zagrożeniem.

Gość gość
Nie jeste pewna czy to prawda, ale myślę że kolezanki przesadzają, znam wiele kobiet, które po urodzeniu miały problemy ze zdrowiem, np jedna z nim jest moja mama, kiedy urodziła brata zaczęła mieć alergię na pyłki, kurz sierść... Mysle, ze to sa sporadyczne przypadki, ale to tez sprawa indywidualna, pewnie ci zazdroszcza zdrowego trybu zycia, nie przejmuj sie gadaniem :)

Gość gość
kolezanki chyba wierza w bociany bo skada samotna kobieta ma wziasc dziecko?ich kometarze sa pozbawione sensu i logiki

Gość gość
czy moze mi ktos wyjasnic jak mozna przekonywac samotna kobiete zeby zaszla w ciaze?moze sfinansuje jej sztuczne zaplodnienie?

Gość gość
Miła Pani ,moje zdanie jest takie ,ze dzieci nie powinny być z przypadku lub dla poprawienia wyglądu lub czegoś tam innego jak Pani nie chce byc mama to nic na siłę ,bo z czegoś takiego ani dla dziecka ani dla Pani nie będzie dobre .Ja jestem zdania jak ma być dzidziuś to Bozia przyniesie .Dzieci płodzi się z miłości wyłącznie Ja mam dwoje pierwsze urodziłam mając 40 lat ,dwoje zdrowych oczywiście .Co do wyglądu to są obwisłe piersi ,trochę przytyłam ale wygląd dla mnie nie jest ważny ,bo najważniejsze są dzieci ,po ciąży raczej zbrzydłam ,co do chłopa to jak będzie chciał to pójdzie do 20 -latki ,nie będę żałować .Pani też niech się nie przejmuje koleżankami ,proszę raczej się zastanowić czy potrzebuje Pani potomstwa i mężczyzny ,nie kazdy czuje potrzebę bycia mamą i to jest też zrozumiałe -bo nic na siłę.