Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dementorka

Pewność siebie

Polecane posty

Mam 22 lata, studiuję i mieszkam w dużym mieście. Zawsze byłam osobą nieśmiałą i zawsze miałam małą grupkę znajomych co wcale mi nie przeszkadzało. Chłopaka miałam raz, związek przerwałam ponieważ byłam okłamywana (taki pies na baby się trafił) pierwszy zagadał, spodobał mi się i byliśmy razem długo. Nie raz byłam podrywana/ zagadywana przez chłopaków, facetów. Może bardziej kiedyś niż teraz. Zawsze te znajomości szybko się kończyły. Miałam chyba za wiele wymagań, albo mnie nie pociągali, albo byli mało inteligentni. Po tym związku chyba zrobiłam się jeszcze bardziej zamknięta. Boję się nawet spojrzeć na płeć przeciwną w autobusie (nieśmiałość) A nie jestem jakaś paskudna (kiedyś podszedł do mnie anielskiej urody chłopak i zapytał czy taka śliczna dziewczyna jak ja ma chłopaka, miałam, więc przeprosił i poszedł). W każdym razie, jestem nieśmiała, wiecie jak z tym walczyć? Jak odzyskiwać, tworzyć wiarę w siebie? Nie jestem jakąś szarą myszą, ale brakuje mi zdecydowanie pewności siebie. I co może być ze mną nie tak? Nie chodzi mi tylko o płeć przeciwną, ale też o codzienne życie, w którym taka pewność siebie jest bardzo przydatna. Mam nadzieję, że mi pomożecie :)

Gość gość
Masz pewność siebie jeśli twierdzisz, że nie jesteś szarą myszką i podobasz się facetom,a oni zaczepiają Cię i podrywają , więc jak możesz być tak nieśmiała,że nie potrafisz nawet na chwilkę spojrzeć na obcego chłopaka, a powinnaś ,mało tego delikatny uśmiech nie zaszkodzi.

Gość gość
Można być nieśmiałą, czasem minka sierotki Marysi wiele może zdziałać, dużo osób chce być wtedy pomocnym, ukrywaj swoją nieśmiałość, nie musisz być krzykliwa i bardzo rozgadana wystarczy,że to co powiesz będzie z sensem i wzbudzi zainteresowanie słuchających, nie zawsze paplanie bez końca kojarzy się z mądrością. Uśmiechaj się do ludzi , a wtedy będzie z górki.:)

Gość gość
zdecydowanie uraz psychiczny !

Gość gość
Zapraszam na forum o nieśmiałości niesmiali.net.pl