Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy takie stwierdzenie jest obraźliwe? proszę oceńcie..

Polecane posty

Gość gość

Mój chłopak powiedział o mojej mamie, że jest "koneserem jedzenia". Dla mnie nie ma to pozytywnego wydźwięku, ale może mylę się? Dodam, że moja mama należy do osób otyłych (głownie przez chorobę), umie dobrze gotować.

Gość gość
Zależy :D nie znamy twojego faceta więc nie wiemy co miał na myśli. Ja słysząc wyrażenie "koneser jedzenia" mam przed oczami osobę, która próbowała różnych 'ekskluzywnych' i wykwintnych potraw jak homary, kawior, małże a także trunków takich jak drogie wina , szampany;)

Gość gość
Dla mnie to brzmi jak komplement. Tym bardziej że piszesz ze mama dobrze gotuje.

Gość gość
to już zależy od kontekstu i tonu bo samo określenie, może być zupełnie neutralne, może z zabarwieniem ironicznym, ale czy w kierunku snobizmu, czy obżarstwa, tego nie wiem, bo nie słyszałem

Gość gość
chciałam, abyśmy poszli razem do restauracji spróbować jedzenia, do lokalu, który braliśmy pod uwagę przy organizacji wesela. Powiedział wtedy, żebym może poszła ze swoją mama, bo jest koneserem jedzenia...

Gość gość
Wiec byl to komplement, uwaza ze mama ma dobry gust i zna sie na tym. Ufa ze ona lepiej doradzi aby smakowalo gosciom.