Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapalenie pochwy i pęcherza w ciąży

Polecane posty

Gość gość

witam, od początku ciąży mam problemy z zapaleniami pęcherza i pochwy. wszystko mam zaczerwienione, siusiam często, bolą mnie nerki. w moczu wychodzą liczne bakterie, na które po raz 3 dostałam furaginę, która nie pomaga. w wymazach z pochwy raz wychodzi, że czysto, raz, że mam bakterie gram -. lekarze przepisują mi oprócz furaginy żurawinę, leki na grzybicę, która w żadnym wymazie i posiewie nie wyszła. dodam, że miewam brzydkie upławy albo zwarte grudki białe albo żółte upławy. piecze mnie wszystko i cewka i wejście do pochwy. odczuwam parcie na pęcherz i po prostu ból okolic łonowych. lekarz jak mnie "ogląda" to mówi, że wygląda wszystko przyzwoicie. żadne kremy i maści mi nie pomagają. posiew moczu ujemny już któryś raz, choć wychodzą bakterie w moczu. dodam, że nie współżyję, bo sie po prostu boję więc nie zarażam się od męża. to moja druga ciąża więc nie jestem przewrażliwioną mamuśką. ale po prostu nie wiem już, co robić. poradzicie coś proszę. jestem na półmetku ciąży.

Gość gość
Czy po zażyciu antybiotyku jest poprawa? Jeżeli nie ma to możliwe, że źle dobrany antybiotyk. Mi jak jeden nie pomagał to został przypisany inny i znaczna poprawa. Jeżeli jednak poprawa jest po antybiotyku a później wraca infekcja to może być to spowodowane: brakiem flory, antybiotyk zabija wszystko. Brać probiotyk dwa razy w tygodniu. Dodatkowo żuravit. Może to wydać się oczywiste, ale wycierać miejsca intymne jednorazowymi papierowymi ręcznikami. Nawracające infekcje mogą być też spowodowane problemami z cukrem, jak wyszła krzywa cukrowa? Ograniczyć słodycze, owoce, soki. Pić dużo wody, natka pietruszki działa moczopędnie. Odstawić wszystkie maści, one często podrażniają. Jeżeli nie przyjmowałaś to zapytać lekarza o globulki na grzybicę. Na własną rękę zrobić w zaufanym laboratorium posiew i badania moczu.

Gość gość
badania wszystkie robię na własną rękę. nie podano mi żadnego antybiotyku, bo w pochwie bakterii wychodzi mało, a w posiewie moczu nie ma bakterii w ogóle. posiew moczu i wymazy z pochwy robiłam już 4 razy. leków na grzybicę to limit zdaje mi się już wykorzystałam. co robić??

Gość gość
Jeżeli w badaniach nic nie wychodzi pomimo licznych dolegliwości to są tylko dwa rozwiązania: - że badania są źle przeprowadzane w laboratorium - że jest to spowodowane inną dolegliwością niż infekcja i dlatego nie wychodzi to w badaniach. Jeżeli te dolegliwości występują od początku ciąży to kwalifikuje się to do pobytu w szpitalu. Zwłaszcza, że zbliżasz się do końca ciąży i poród z infekcją czy niewyjaśnioną sprawą jest po prostu nierozsądne. Mój ginekolog po 2 miesiącach leczenia infekcji i braku poprawy wysłał mnie do szpitala. Komplet badań, przeleżałam tydzień ale wszystko się wyjaśniło i brak dolegliwości.

Gość gość
Oj znam to z własnego doświadczenia, sama ciągle się borykałam z zapalaniami :(, mi lekarz kazał jeść dużo żurawiny i jakiś czas brałam urofuraginum (nie można go brać w pierwszym trymestrze ciąży, więc na pewno trzeba to skonsultować z lekarzem) i nawet szybko przeszło po tym, powodzenia :)!

Gość gość
Jeśli w posiewach nic nie wychodzi to może Twoje dolegliwości wynikają z uczulenia np. na proszek do prania w ciąży stajemy się bardziej wrażliwe na chemię. Spróbuj prać bieliznę w szarym mydle i prasuj ją. Pij dużo wody, stosuj preparaty z żurawiną oraz zaopatrz się w probiotyki ja w ciąży profilaktycznie aplikowałam lactovaginal i żadna infekcja mi się nie przyplątała.

Warto spróbować z urofuraginum, ale na następnej wizycie u ginekologa powiedz o swoim problemie.

Gość gość
Sr0lka, przestań do k*****y nędzy zafaydanej SPAMOWAĆ!!! Sr0lka, przestań do k*****y nędzy zafaydanej SPAMOWAĆ!!! Sr0lka, przestań do k*****y nędzy zafaydanej SPAMOWAĆ!!! Sr0lka, przestań do k*****y nędzy zafaydanej SPAMOWAĆ!!! Sr0lka, przestań do k*****y nędzy zafaydanej SPAMOWAĆ!!! Sr0lka, przestań do k*****y nędzy zafaydanej SPAMOWAĆ!!! Sr0lka, przestań do k*****y nędzy zafaydanej SPAMOWAĆ!!! Sr0lka, przestań do k*****y nędzy zafaydanej SPAMOWAĆ!!! Sr0lka, przestań do k*****y nędzy zafaydanej SPAMOWAĆ!!! Sr0lka, przestań do k*****y nędzy zafaydanej SPAMOWAĆ!!! Sr0lka, przestań do k*****y nędzy zafaydanej SPAMOWAĆ!!!