Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zrobilam to odstawilam syna od piersi..jakos mi

Polecane posty

Gość gość

Przykro i smutno... tzn dopiero minela pierwsza noc i troche poranka

Gość gość
Ja też sie strasznie bałam że źle to zniose psychicznie ale o dziwo dałam radę, nie miałam doła przy czym że nie było to odstawianie nagłe lecz stopniowe rozłożone na bodajże 3 miesiace w czasie

Gość gość
O matko... To wy same dla siebie karmiłyście, że psychicznie wam ciężko? Wydawało mi się że to dla dziecka się robi, bo osobiście przyjemność w tym widziałam średnią. Tak, tak za chwile się ktoś odezwie, że więź z dzieckiem. Więź tego typu to była w brzuchu przez pępowinę. Więź emocjonalną można budować inaczej.

Gość gość
Zrob se drugie na otarcie lez, bys mogla znow cyce nadstawiac :P

Gość gość
a ile synek mial miesiecy kiedy go odstawialas? moja ma 6m i na piersi jest.

Gość gość
09:38 Tu nie chodzi o przyjemność w waszym prymitywnym rozumowaniu. Kobieta która karmiła dziecko butlą nie zrozumie, może się tylko wyzłośliwiać.

Gość gość
Mój ma 10 miesięcy i pora go po woli odstawiac Bo do pracy. Starszego karmiłam 2 lata odstawianie obyło się bezboleśnie

Gość gość
No właśnie ktoś kto nie karmil piersią tylko mlekiem modyfikowanym takim syfem to nie zrozumie

Gość gość
No ja karmilam piersią córkę 2 miesiące.Mimo ogromnych chęci karmienia z dnia na dzień mleko sie skończylo.Do dzis nie wiem czemu.Mimo ciągłego przystawiania,picia ogromu herbatek laktacyjnych,bawarek itp nagłe pokarm zaniknął i co?Do dzis mam traumę ze nie mogłam dluzej,nie wiem gdzie popełniłam błąd ale wyszlo jak wyszlo.Pamietam jeszcze jak pisałam o tym tu na kafe to mnie wszystkie karmiące zjechaly tak ze dluugo mnie tu nie bylo... I mimo ze karmiłam tak krótko to rozumiem ze możesz czuć sie z tym zle....Powodzenia:)

Gość gość
ja karmilam po 5 dni i uazam ze o 4 dni za dlugo I prawda jest, ze robicie to dla siebie a nie dla dzieci. Jestescie zboczone

Gość gość
Karmilam 15 m wystarczajaco dlugo..mialam juz dosc..bo bylam jak smoczek;-( bylo ciezko posmarowalam sutki sola i maly robil kilka razy podchody...ciezko z tym jego spaniem bo tak wyje ze nie d sie nawet polozyc ;-(mam nadzieje ze najgorsze za nami

Gość gość
Wiez z dzieckiem i powiedzmy przyjemnosc a raczej czulosc bliskosc i czas tylko dla nas poczulam po ok pol roku wiec jak ktos karmil tydzien czy dwato nic na ten temat nie wie i niech sie nie wypowiada..bo okres 2 m nie jest przyjemny ale jak ktos wytrwa to potem to jest jak nalog dziecko szczesliwe i mama tym bardziej

Gość gość
karmiłam pół roku, dbając o laktacje za wszelką cenę. Chciałam dla syna jak najlepiej, ale po pół roku przyszedł moment dość. Bardziej bałam się o synka jak to zniesie, a on bez problemu przeszedł na butlę. Dawałam od 5 mies do niej moje mleko i wszystko ok. Nie wiem z czym macie taki problem ogromny, ale pewnie chodzi o wasze podejście (psychika). Czy czasem nie macie problemów z mężami? nie odsunął się od was albo wy od niego? Przelewając miłość na syna (tą dla męża) robicie same sobie problem

Gość gość
Karmię 3 lata, coraz mniej, czasami 1-2 na dobę, czasami 5 z jednej strony chciałabym żeby się odstawił a z drugiej strony będzie nam tego brakowało i boję się że zacznie chorować.

Gość gość
3 lata? Tobie to potrzebne, nie jemu. Prawie jak pedofilstwo. :/

Gość gość
wsspolczuje. ja wlasnie odstawilam e papierosa i tez mi smutno. wiem ze smieszne ale ja chce szluga

Gość gość
Problemy współczesnej kobiety....

Gość gość
Pedofilstwo to łączenie karmienia piersią z przyjemnością seksualną, jak ktoś tak piszę to ma problem, podnieca cię myśl że 3 latek ssie pierś swojej matki?

Gość gość
Raczej dziwi, że matka dostawia takiego sporego byka do cycka.

Gość gość
poczekaj aż będziesz miała nastolatka w domu, to dopiero byczysko, niektóre komentarze są żenujące 3 letnie dziecko to byk :o

Gość gość
dziewczyny a jak odstawic 8 miesieczne dziecko moje piersi nie napelnia sie za bardzo mlekiem i nie beda bolec czy jak to jest przeciez mleko sie produkuje

Gość gość
moja corka ma 6,5 miesiaca, zamierzam karmic jak najdluzej, wiem,ze to dla niej dobre, bo im dziecko starsze tym wiecej przeciw cial jest w mleku matki.

Gość gość
autorko mysle,ze ci smoutno dlatego,ze skonczyl sie pewien etap w zyciu twoje dziecka, juz nie jest osseskiem ssacym mleko matki.

Gość gość
Tak masz racje skonczyl sie pewien etap pora zaczac drugi