Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkanie od dewelopera

Polecane posty

Gość gość

Czy jest tu ktoś kto kupował nowe mieszkanie za gotówkę?Proszę o radę jak się zabezpieczyć by nie zostać bez niczego.Mieszkanie ,które planuję kupić jest obecnie w budowie.Deweloper obiecuje ,że skończy budowę w lipcu,ale pieniądze chce wcześniej.Wybudował już wiele bloków i dobrze się skończyło.Jakie mieliście problemy z deweloperami?Proszę o wskazówki.

Gość gość
wiesz, nigdy nie można mieć pewności czy jakiś wał się nie wydarzy. jednak jeżeli deweloper istnieje na rynku długo i ma sfinalizowane pomyślnie inwestycj na swoim koncie (jak w sytuacji dewelopera http://www.geogrupa.pl/ kumpela z mężem kupowali od nich w katowicach mieszkanie, istnieją już 25 lat i budują w różnych miastach ) myślę, że nie ma się czego obawiać. jednak zawsze warto sprawdzić opinie, w internecie jest wszystko:)

Gość suwarez
Też mi się wydaje, że jak juz wiele budów zrealizował, to źle nie bedzie. Tulko na odbió weź kogoś, żeby ci na ostatni gwizdek kitu nie pocisnął.

Gość Dziewczynabilla
Dokładnie - najbardziej to trzeba uważać na tych nowych deweloperów, którzy oferują super mieszkania za extra stawki, jakich nikt na rynku nie ma, a sami jeszcze nawet altanki nie wybudowali. I na odbiór mieszkania słusznie - obowiazkowo z inspektorem budowlanym, albo którąś z dobrych firm, np w Warszawie jest taka firma Deconova, której deweloperze nie lubią bo dla klienta przypierniczają się o wszystko i potrafią wiele od takiego dewelopera wyegzekwować.

Gość gość
my kupiliśmy od dewelopera nie narzekamy. Za nasze mieszkanie odpowiadała firma http://jakon-inwest.pl/ tak więc na pewno mogę polecić. Moim zdaniem nie taki diabeł straszny ;)

Gość gość
A potem się kończy jak w Placu Zbawiciela.

Deweloper powinien zobowiązać się na piśmie jakie konsekwencje poniesie przy nie skończeniu budowy na czas. Generalnie trzeba się zabezpieczyć prawnie. Najlepiej kupić mieszkanie, które jest już wybudowane i wydać jego końcowy efekt.

Gość aggnee
Zobacz informacje o deweloperach na infodeweloper.pl na pewno znajdziesz wiele cennych informacji. Deweloper i ty musisz zabezpieczyć się umową. Niektórzy deweloperzy oferują zapłatę dopiero po oddaniu mieszkania, a pierwszą część po podpisaniu umowy.

Gość gość
Dobrze jest się pytać kogoś kto się na tym zna, mi doradziła siostra która pracuje w agencji nieruchomości, popytała ludzi którzy się tym interesują i miałam więcej pewności, dobrze też popytać się kogoś kto kupował już u danego dewelopera bo jest wiele aspektów w których rzetelność dewelopera jest ważna, samo mieszkanie to nie wszystko. Gdybym teraz miała wybierać wybrałabym Bliską Wolę, byłam na dniach otwartych, dobra lokalizacja i nie trzeba godzinami stać w korku.

Gość gość
Chciałabym kupić mieszkanie na takim osiedlu jak Bliska Wola http://www.bliska-wola.pl/#all Bardzo ładnie wygląda, zwłaszcza zieleń i fontanny, ale wolałabym żeby było trochę dalej od zatłoczonego centrum.