Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to zdrowo, że podmywam się około 4 razy dziennie?

Polecane posty

Gość gość

Niestety często łapią mnie infekcje. Od dzieciństwa pamiętam, że następująco dbam o higienę. Dwa razy dziennie prysznic więc i mycie okolic intymnych żelem do higieny intymnej. Prócz tego zawsze się podmywam po oddaniu kału (wiadomo najpierw papier toaletowy a potem bidet). Po południu podmywam się raz jeszcze i zmieniam wkładkę higieniczną (noszę je zawsze). Sory, za szczegóły ale nie wiem czy to jest odpowiednia higiena? No i dlaczego tak mnie męczą te infekcje!!!!!!!!!

Gość gość
po pierwsze mycie płynem do higieny intymnej raz, góra dwa razy dziennie (po kupie obowiązkowo) - reszta podmyć, jeśli potrzebujesz - samą wodą Po drugie - po co Ci wkładka cały czas?

Gość gość
To klienci są z Ciebie zadowoleni studentko że zawsze masz czyściutką i pachnącą piczusię:)

Gość ojja
gdy zbyt często się podmywasz możesz zmienić pH pochwy, które powinno być kwaśne, to odczyn kwaśny ,,nie dopuszcza" większości bakterii.

Gość gość
Dlatego, że albo jesteś pechowcem i Twoja flora fizjologiczna jest słaba, albo co moim zdaniem bardziej prawdopodobne zniszczyłaś ją sobie tym ciągłym podmywaniem. Spróbuj preparatów dopochwowych z bakteriami Lactobacillus i zmień środki do higieny na łagodniejsze.

Gość gość
11;10 - nie mam upławów czy czegoś takiego ale czuję się bardzo higienicznie jak mam taka cieniutką wkładkę. Mogę ją w ciągu dnia zmienić jeśli potrzebuję (majtki zmieniam oczywiscie po każdym prysznicu). Dzięki za odpowiedzi. Uwazasz, ze nie powinnam nosic tych wkladek?

Gość gość
Za często. Wymywasz wszystko, co chroni.

Gość gość
2 x dzienie to max chyba ze musisz z przyczyn osobistych (posranie sie, poszczanie lub okres i uczucie nieswiezosci) jesli robisz to czesciej bo masz hopla na tym punkcie tylko sobie szkodzisz , wymywasz dobra flore bakteryjna

Gość gość
to ze bedziesz sie czesciej myc nie oznacza ze uchronisz sie przed infekcjami, tylko jeszcze sobie szkodzisz, 1-2 x dziennie najlepiej

Gość gość
Wkładki, nawet te "oddychające" uniemożliwiają prawidłową wentylację. Nosi sie je tylko wtedy, kiedy trzeba, a nie stale. Mam jeszcze jedno pytanie - czy śpisz w majtkach ( i z wkładką)? bo jeśli tak, to bardzo bardzo niedobrze. Spać się powinno bez majtek.