Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość APARAT23

SINE USTA BIEGUNKA U DZIECKA

Polecane posty

Gość APARAT23

witam moja coreczka ma biegunki i sine usta juz 2 dzien do tego 2 dni temu wymiotowala dziwne poniewaz dziecko jest radosne i wszystko chetnie je ! ale nie chce pic tylko mleczko:/ bylam u lekarza ale musze czekac na telefon poniewaz nie mogl mnie teraz przyjac mam czekac na telefon o ktorej moge wrocic boje sie poniewaz mala ma sine usta:( inaczej patrzec to nic jej nie jest tylko te usta i biegunki dzis juz 3 raz zrobila wodna kupke :/ nie mam pojecia co jesc grane :(

Gość gość
Ja bym na pogotowie pojechała zamiast na forum pisać.

Gość APARAT23
dodam ze juz nie wymiotuje 2 dzien i wszystko zjada bez problemu i nie ma goraczki :/

Gość APARAT23
dobra dzieki za takie rady !!! sama na to wpadlam wiesz? tylko czekam co mi lekarz powie

Gość gość
jak się dostaniesz do lekarza to przyciśnij o skierowanie na badania krwi żeby wykluczyć anemię skoro ustka sine

Gość gość
Sine usta u dziecka, ktore ma biegunke i wymiotuje moga swiadczyc o odwodnieniu. Jezeli biegunki czy wymiotow nie ma a usta lub okolice wokol ust sa sine moze to byc objawem anemii

Gość gość
Na lekarza możesz czekać jeszcze pare godzin ... Jedź na pogotowie już teraz! Co jeśli stan nagle się pogorszy? To nie jest osoba dorosła żeby wytłumaczyć ci co jej jest, co boli i jak się czuje...

Gość APARAT23
dziecko nie wymiotuje juz od 2 dni prosze czytac ze zrozumieniem poniewaz nie mam ochoty pisac 5 razy to samo! wszystko je i pije mleczko (kaszke) wiec chyba nie jest odwodniona ! do tego bawi sie smieje itp tylko ma biegunke i sine usta tylko te 2 objawy no i nie chce pic poza mleczkiem

Gość APARAT23
wiec odwodnienie odpada poniewaz raczej by nie chciala pic mleka i jesc

Gość gość
Skąd ty się urwałaś...? Przy biegunce dziecko może być odwodnione nawet jeśli normalnie je. Trzeba mu podawać wtedy bardzo dużo wody. Skoro nie chce pić to biegiem na pogotowie a nie siedzisz na forum.

Gość APARAT23
no i moze jesc troche senna ale ogolnie bawi sie i jest wesola pierwszy raz widze cos takiego :/ jeszcze gdyby nie chciala jesc i miala goraczke to jakos da sie to wytlumaczyc zatrucie itp ale ona je i pije mleko tylko nie chce wody lub soczkow:(

Gość gość
Masz zerowe pojęcie na temat zdrowia. Powinnaś jechac na to pogotowie, zanim krzywdę zrobisz córce.

Gość APARAT23
pije mleko !!!!!!!!!!!! jejku juz mam cisnienia 150 :/ czytaj babo ze zrozumieniem !!!!!!!!!

Gość APARAT23
no to ja nie wiem pije mleko bez problemu wszystko je tylko nie chce pic !!!!!!! czy to tez moze byc odwodnienie bo nie wiem moze ja glupia jestem ale mleko to tez picie czy nie ????

Gość gość
Autorko jestes nienormalna!!! jak mamy czytac ze zrozumieniem skoro ty nie piszesz ze zrozumieniem! Nie rozumiesz procesu odwodnienia?!? Skoro piszesz, ze dziecko sra i nie pije,do tego jest ospale a dwa dni temu tez wymiotowalo to znaczy ze pewno jest odwodnione! Marnujesz czas na internecie, a powinnas byc juz na pogotowiu! Skad takie matki sie biora??! Przeraza mnie, ze kazdy moze sobie urodzic dziecko, a potem wychowac sobie taka miniaturke durnej samej siebie. Udzielaj sie dalej na kafeterii, gdzie twoja cisnienie zapewne jeszcze wzrosnie, a twoje dziecko niech w tym czasie jeszcze barzdiej sie "wysuszy"!

Gość gość
Tak jesteś głupia skoro nie rozumiesz na jakiej zasadzie działa odwodnienie. Przy biegunce BARDZO CZĘSTO dochodzi do odwodnienia. Żeby do niego nie doszło dziecko musi pić WIĘCEJ niż normalnie. Najlepiej WODĘ by uzupełnić braki. Możesz też w aptece kupić coś na odwodnienie a teraz JEDŹ NA TO JE//BANE POGOTOWIE !

Gość APARAT23
ona wody nie trawi to jak mam jej na sile lac???

Gość gość
Przeciez nie tylko wode sie pije! Mozna zrobic herbatke, rozcienczyc sok z woda, wrzucic do wody jakies owoce, zeby ladniej wygladalo i zachecilo dziecko do picia...

Gość APARAT23
dzwonilam do lekarza mowil ze mnie dzis przymnie i ze raczej nie jest odwodniona poniewaz by mleka nie pila i wymiotowala A ONA PIJE MLEKO I NIE WYMIOTUJE !!!! CZEKAM NA TELEFON O KTOREJ PRZYJSC

Gość APARAT23
tylko denerwujecie czlowieka takim pisaniem !!! sprawdz najpierw objawy odwodnienia a pozniej sie wypowiadaj jedna z druga

Gość gość
Haha to ty sprawdz objawy zanim zaczniesz prosic ludzi z forum o diagnoze! juz dwa dni temu powinnas byla sie tym bardziej zainteresowac jak corka wymiotowala. Jak ja lubie takie durne, podk****one wszystkim mamuski ... Dziecka szkoda....Zastanowilabym sie tez nad kompetencjami twojego lekarza, ktory przez telefon diagnozuje dziecko na podstawie braku lub wystepowaniu wymiotow, on tez powinien wpisac odwodnienie w googla...

Gość APARAT23
to sobie wpisz idiot///ko !!! brak ochoty na jedzenie picie czego kolwiek a jak juz sie wypije to sie wymiotuje !!!!!! a ona pija dzisiaj 2 razy mleko jadla banana / kanapki/ nawet chipsy chciala !!!! czy tak zachowuje sie odwodnione dziecko??? jak powiedzielam choc malutka idziemy na spacerek do pana doktora to sie cieszyla i chciala chetnie sie ubierac czy to sa objawy odwodnienia ????? no tak czy nie ???

Gość APARAT23
debi///lu !!! mleko to tez picie czy nie czy ja jestem jakas glupia ? wez sie nie wypowiadaj ok

Gość gość
No to skoro twoje dziecko takie zdrowe, to po co w ogole panike siejesz i na "spacerek" dod oktora sie wleczesz? Skoro nie odwodniona to pewno w takim razie anemia, a to czyja wina, przeciez nie dziecka, tylko twoja, bo to ty ja karmisz! Chipsy zapite mlekiem to faktycznie zdrowa dieta dla dziecka! Wyglada na to ze do picia tez tylko mleko dajesz?! Zero wyobrazni do tego, jak zachecic dziecko do przyjmowania jakichkolwiek plynow, stan wiecznego podk****enia i przesiadywanie na kafeterii...typowa kafeteryjna "mama" ;)

Gość APARAT23
na spacerek u doktora byla debil,////u tylko nie mogl nas przyjac mam czekac na telefon zadzwoni o 4 i mi powie co i jak wiec juz sie nie wypowiadaj wiecej bo jeszcze nikt tu normalnego nie napisal tylko glupia jestes jedz na pogotowie a ja tylko chcialam uslyszec opinie innej matki ktora przezywala to samo ale widze same kafeteryjne debi///le sie zlecialy nudzi sie wam ze tak siedzicie i odpisujecie jakies p*****ly?????

Gość gość
Watpie ze jest odwodniona skoro pije mleczko i je wszystko co jej dasz nie przejmuj sie tu na kafe nie znajdziesz konkretnej odpowiedzi ;) idz do tego lekarza a jak cie nie przyjmie to wtedy na pogotowie jedz Powodzenia!

Gość APARAT23
wrocilam od lekarza kazal dawac duzo pic mala nie jest odwodniona poniewaz je i pije mleko !!! przepisal mi cos na biegunke i to na tyle