Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kura_domowa_

Chcę być kurą domową

Polecane posty

Gość kura_domowa_

Chciałabym siedzieć w domu, opiekować się dziećmi, założyć ogródek, zająć się jakąś pracą, ale w domu.

Gość miloosny
prawdziwa kobieta

Gość gość
a bądz kim chcesz co nam to !!!!

Gość kura_domowa_
Tylko mojemu facetowi się to nie podoba, bo w Polsce to ciężko, żeby jedna osoba miała utrzymać całą rodzinę, no ale to takie tam moje marzenie. Wiem, że w tym bym się spełniła i od dziecka chciałam tak żyć.

Gość gość
Ja bym mogła być kurą domową, ale bez opieki nad j******i bachorami. Ewentualnie kotek lub piesek.

Gość gość
żałosna leniwa

Gość kura_domowa_
To co byś chciała robić jako ta kura domowa?

Gość gość
Znam takie co też chciały a teraz marudzą,że wiele by dały,żeby się gdzieś z domu wyrwać,bo nawet do łazienki wyjść nie mogą :)

Gość gość
Większość Polek jet kurami domowymi, ale takimi nowoczesnymi: opiekują się dziećmi, zajmują domem i ogrodem, mają obowiązki wobec męża:)no i pracują na jednym lub dwu etatach.

Gość gość
18:31 no wszystko tylko nie bachory. Ugotować coś, książkę poczytać, ogólnie siedzieć w domu, ale te czynności domowe wykonywać w spokoju i bez wrzasku

Gość kura_domowa_
żałosna leniwa xx O mnie mówisz? Nie jestem leniwa. Nie wiesz czym zajmuję się na co dzień. Nie wiesz ile mam obowiązków i ile robię każdego dnia. Poza tym ja mówię o tym, że chciałabym zająć się domem i dziećmi i mieć przy tym jakieś zajęcie. Są ludzie, którzy pracują w domu i mi to właśnie by odpowiadało.

Gość kura_domowa_
Większość Polek to superwoomen. Chodzą do pracy i pracują w domu. Ja chciałabym poświęcić się pracy w domu. W tym bym się spełniła, a praca... cóż to tylko dla pieniędzy. Wychodzić z domu i tak można, bo co to przeszkadza? Zabrać dzieciaki na wycieczkę, odpocząć gdzieś całą rodziną...

Gość kura_domowa_
Nie rozumiem dlaczego jest taki przymus, że kobieta musi pracować...

Gość gość
Nie zawsze jest przymus, czasem kobiety pragną być wśród ludzi, a nie zamknięte w czterech ścianach, chcą być niezależne finansowo.

Gość kura_domowa_
Jasne, ale takie jak ja to się potępia. Rodzice mi suszą głowę, wyśmiewają się ze mnie, że głupia jestem, że brak mi ambicji. Wszyscy faceci, z którymi się kiedyś spotykałam, słysząc taki tekst uciekali gdzie pieprz rośnie, więc mojemu obecnemu powiedziałam to na pierwszej randce, żeby nie było rozczarowań i przyjął do wiadomości, ale wciąż próbuje mnie przekonać, że to kiepski pomysł.