Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od czego zależy ile dostaniemy zwrotu z podatku?

Polecane posty

Gość gość

Mamy jedno dziecko urodzone w 2013r czyli 1200zł? to wszystko? Mąż i ja normalnie pracowaliśmy w 2014 ja na macierzyńskim rocznym do października potem pełen etat 1681 brutto na umowie ,a on w trakcie roku raz zmieniał prace i na miesiąc w maju sie zarejestrował w UP do maja na najniższej krajowej a od lipca na 2000 brutto. Oczywiście do kieszeni w tym porąbanym kraju dają wiecej ale nie o tym temat...Coś jeszcze się nam nalezy a moze mamy dopłacic? od czego to zalezy?

Gość gość
Dostaniecie 1112zl czyli tyle ile się należy na jedno dziecko.

Gość gość
to wszytko.

Gość gość
1)a w jakiej sytuacji dostalibyśmy jeszcze zwrot na siebie? 2)drugie pytanie , dlaczego moja mama nie dostaje zwrotu a musiała jeszcze dopłacic w tamtym roku kilkadziesiat zł skoro zarabia 2500 netto wszytko na umowę pracuje w panstwowej szkole.

Gość gość
up

Gość gość
Zwrot na siebie? Z ksiezyca spadlas? Hahaha

Gość gość
Poprostu sie tym nigdy nie interesowałam. Rok przed urodzeniem małej dostaliśmy z mężem zwrot. W pracy też sie z tym nie stykam bo pracuje w budownictwie i to raczej w ruchu niż przed laptopem, płaciłam znajomej za wypełnienienie i już.

Gość gość
A z jakiej racji miałby wam się należeć jakiś zwrot na siebie? Nadpłatya jest to różnica między podatkiem należnym a suma pobranych zaliczek. Możliwe, że jeśli nie odliczalibyscie ulgi na dziecko to nic by się wam nie należało.

Gość gość
ale niektórzy są tępi... zwrot na siebie? nie ma czegoś takiego. jeśłi kiedyś coś dostaliście to może dlatego że np za mało zarobiliście, jest cos takiego jak kwota wolna od podatku, jak się jej nie osiągnęło to zwracają to co wpłaciłaś.

Gość gość
Zwrot zależny jest od zaliczek jakie pracodawca płaci na pracownika. Zwrot na siebie -bo tak to ludzie zwłaszcza kobiety nazywają. kwota 556zł - dostała je te małżeństwa gdzie żona bądź mąż był osobą nie pracująca w danym roku podatkowym. To czy ktoś ma dopłatę zależy od księgowej w firmie i od zarobków.

Gość gość
A dlaczego niby zwrot lub dopłata ma zależeć od księgowej? :D to niby ona ustala wynagrodzenie? Coraz lepsze rzeczy tu wypisują :D

Gość gość
Księgowa wylicza zaliczki . Zawsze może wyliczyć tak żeby pracownik dostał jakiś większy zwrot .

Gość gość
masakra jak sie to czyta jaka jest niewiedza w tym temacie oczywiscie ze mozna uzyskac zwrot nie tylko za dziecko zagadka- jak mozna uzyskac zwrot jak malzenstwo rozlicza sie razem, w jakiej sytuacji?;-)