Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagubiona90

Mężatki, proszę o radę

Polecane posty

Gość Zagubiona90

Skąd wiedziałyście że mężczyzna z którym jesteście jest właśnie tym jedynym i to z nim chcecie wziąć ślub? Miłość miłością ale tyle rozwodów w koło... Nie bałyście się że coś może nie wypalić i będzie czekać was przeprawa przez publiczne pranie brudów w sądzie? Ja się boję. Kosmicznie. Mimo iż mam najcudowniejszego faceta pod słońcem, to nadal mam z tyłu głowy myśl:"A co jeśli się nie uda?". Dlatego też nie potrafię się zdecydować na ślub. Mimo iż mnóstwo dziewczyn się zaręcza i wychodzą za mąż z miłości, wiele z nich kończy tę znajomość przed upływem 5 lat. Jak to jest, przecież każda była pewna gdy przysięgała przed ołtarzem, prawda?

Gość gość
W obecnych czasach slub nie jest gwarancja na udany zwiazek do konca zycia. Jezeli nie chcesz brac slubu to mozesz zyc ze swoim facetem w zwiazku partnerskim , rozstanie wtedy bedzie latwiesze ale tylko z pozoru , ominie was tylko sprawa w sadzie. Nikt nie da Ci gwarancji ,ze za 5 lat nadal bedziecie razem ale po co przejmowac sie co bedzie za 5 lat , teraz jest zycie , w tej chwili , szanuj siebie i partnera , dbajcie o wasz zwiazek , o sprawy intymne. Jest takie piekne powiedzenie " Zyj tak jakby kazdy dzien byl dniem ostatnim "

Gość gość
Wątpliwości rzeczą ludzką

Gość gość
Co tam będziesz deliberować o przyszłości, liczy się to co jest teraz, masz faceta uwielbiasz go i co chcesz mu powiedzieć ,,śluby nie będzie, musimy się rozstać kochanie, bo nasze wspólne życie, może zakończyć się niewypałem,,:)

Gość Zagubiona90
Cóż, wolę wcześniej wszystko przemyśleć i podjąć decyzję niż później cierpieć i się rozwodzić. I stąd moje pytanie- po czym poznałyście że to ten jedyny? Co zmieniło się w waszym związku po ślubie??

Gość gość
Jesli masz takie watpliwosci jak napisalas to znaczy ze to nie jest ten.

Gość gość
najlepiej to sie ubierac i zachowywac jak ta panienka z fimika a facet nigdy nie zdradzi i kazdy sie zakocha bez pamieci 333 www.youtube.com/watch?v=pKCDtTs0vWg

Gość gość
Czy to bedzie ten jedyny to mozna stwierdzic u schylku swojego zycia. Jak zakochujesz sie w kims z wzajemnoscia to jest duza szansa ,ze to bedzie ten jedyny tylko ,ze milosci trzeba pomoc , dbac o nia zeby nie wygasla to wtedy bedzie ten jedyny.

Gość gość
Jak się nie uda to się rozwiedziesz. Przecież po to są właśnie rozwody i wcale nie trzeba prać brudów w sądzie. Wystarczy podać powód niezgodność charakterów i powiedzieć, że od pół roku nie żyjecie razem, bo się ciągle kłóciliście. Jak facet ma cię zdradzić to i bez ślubu cię zdradzi, a ty nawet o tym nie będziesz wiedziała. Jeśli się kochacie to bierzcie ślub i nie zastanawiaj się co będzie za 5 lat, bo może być np. koniec świata

Gość gość
jak się kocha faceta,i jest wzajemność,szacunek i zrozumienie,to po co szukać tzw dziury w całym?

Gość gość
A po ślubie w moim życiu zmieniło się to, że jestem żoną a nie narzeczoną, mamy wspólne dziecko, dom, samochód i więcej kasy. Ja nie miałam żadnych wątpliwości, a jeśli ty je masz i jeszcze pytasz się na forum, to może jednak wstrzymaj się z tym ślubem, bo to chyba jeszcze nie ten facet.

Gość gość
nie wiedziałam czy to ten, po prostu po 8 miesiącach chodzenia spontanicznie wzięliśmy ślub, niedługo 4rocznica a z każdym dniem mocniej go kocham ;) Nie ma idealnych małżeństw, nasze też nie jest, ale gdy naprawdę jest źle, to my to naprawiamy a nie wymieniamy na nowe;) Nie żałuję tego ślubu ;)

Gość gość
Ja się boję. Kosmicznie. Mimo iż mam najcudowniejszego faceta pod słońcem, to nadal mam z tyłu głowy myśl:"A co jeśli się nie uda?". Dlatego też nie potrafię się zdecydować na ślub. Mimo iż mnóstwo dziewczyn się zaręcza i wychodzą za mąż z miłości, wiele z nich kończy tę znajomość przed upływem 5 lat. Jak to jest, przecież każda była pewna gdy przysięgała przed ołtarzem, prawda? xxx do takiej decyzji trzeba dorosnąć i spełnić wiele warunków dojrzałosci. Jesli jedno nie spełnia warunku dojrzałosci to zwiazek się rozpada lub jest bardzo nieszczesliwy.