Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Być asertywnym

Polecane posty

Gość gość

Jak to zrobić ? Jestem zbyt miła i na tym tracę :/

Gość JasnowidzXXL
W dzisiejszych czasach trochę egoizmu nie zaszkodzi. Trzeba się nauczyć mówić "nie" na propozycje, które Cię ewidentnie wykorzystują lub stawiają w niekorzystnej sytuacji. Ludzie dziś chętnie sięgają po całą rękę, jak im się poda palec. I szybko przyzwyczajają się do tego, że to działa tylko w jedną stronę. Po prostu trzeba zacząć SIEBIE CENIĆ

Gość gość
jasnowidzu,a dlaczego´´dzisiaj´´??a kiedys to bylo wszystko bezinteresowne?dzis jest to poprostu bardzie widoczne,bo mamy wiekszy dostep do mediow.

Gość gość
Kiedyś rzeczywiście ludzi byli bardziej bezinteresowni. Chętniej pomagali. Teraz jest dużo gorzej - człowiek człowiekowi wilkiem.

Gość gość
Najgorsze jest to że jak ktoś mnie przeprosi to ja mu wybaczam a potem dalej robi swoje , wiele miałam takich sytuacji ale ja po prostu nie umiem powiedzieć " dość ! " :/ ..

Gość gość
mowa jest srebrem a milczenie zlotem stopka: nigdy nie kloc sie z idiotka bo najpierw sciagnie cie do swojego poziomu a nastepnie pokona doswiadczeniem

Gość gość
Czy ktoś jeszcze może się wypowiedzieć ??

Gość gość
.. :/

Gość gość
ale czemu masz problem?mowisz grzecznie,nikogo nie urazajac,ze np.chcetnie pomozesz ale nie dzisiaj,albo zalujesz,ale nie pomozesz,bo sie na tym nie znasz,ale doceniasz,ze to wlasnie Ciebie ktos poprosil o rade/pomoc.a co z tym ludzie zrobia to juz ich problem.wazne,ze Ty sie zachowalas jak czlowiek.masz prawo powiedziec nie.

Gość gość
gość dziś Najgorsze jest to że jak ktoś mnie przeprosi to ja mu wybaczam a potem dalej robi swoje , wiele miałam takich sytuacji ale ja po prostu nie umiem powiedzieć " dość ! " :/ .. xxxx krzywdzi cie bo na to pozwalasz. skoro ciągle wybaczasz w nieskonczonosc to co się dziwisz? ten ktoś mysli że jak narozrabia to i tak go konsekwencje nie spotkają wiec robi to ciągle ;)

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi :)