Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćka

mój syn biega

Polecane posty

Gość gośćka

Jak w tytule. Rano, przed snem. Wygląda jakby go rozsadzało. Ew. skacze po tapczanie (GODZINĘ ZEGAROWĄ). Zachowuje się normalnie, tyko biega po domu aż stanie się cały czerwony, potem się uspokaja. (I sakramentalne:) Czy to normalne?

Gość gość
Ile ma lat? Syndrom niespokojnych nóg. Mój mąż też jest maratonczykiem

Gość gośćka
Prawie 2,5.

Gość gość
Taka jego natura i uroda

Gość gośćka
Przeglądam opis choroby i raczej rozmija się z moją sytuacją. Syn potrafi się skupić i nie ruszać przez jakiś czas (to raczej też nie ADHD), jest raczej opanowany i niekoniecznie się wierci, ale jak już się rozkręci to na całego. Z tym bieganiem to wygląda trochę na przymus, a trochę na potrzebę rozładowania energii. W nocy śpi jak zabity i się nie rusza.

Gość gośćka
" gość dziś Taka jego natura i uroda " Tak mi się wydaje, ale nie chcę niczego przegapić.

Gość gość
Ja miałam podobnie. Nauczycielki w przedszkolu powiedizały że pierwszy raz widzą dziecko co skacze przez łożeczka i w trakcie skoku przebiera jeszcze nogami. I wyrosłam na zupełnie normalną i bardzo lubiącą sport osobę. Taka uroda, potrzeba rozładowania energii.

Gość gość
kup mu trampolinę :)

Gość gość
kladziesz go spac rano? to co robicie w nocy? stopka: dietetyczne i sycace dania z makaronu ma ktos ciekawy przepis?

Gość gośćka
" gość dziś kladziesz go spac rano? to co robicie w nocy?" Biega rano po obudzeniu (mało) i szaleje wieczorem (lata, skacze, a my mu po prostu nie przeszkadzamy, w pewnym sensie jest spokój :) ). Potem się wycisza i idzie spać. Tak pytam, o mi koleżanka (która go widziała na żywo) zasugerowała ADHD, ale po 2h lektury stwierdziłam, że to raczej nie to. Ale nie wiem, czy to odchyłka, czy w normie, czy objaw jakiegoś schorzenia, dlatego pytam. Dzięki za odpowiedzi, trochę się uspokoiłam.

Gość gość
Moj ma. Dokladnie tak samo:) zaczal jak mial poltora roku. Teraz ma 4 i wciaz biega. Tez mi sie wydaje ze to pitrzeba rozladowania energii

Gość gośćka
gość dziś Mój też w podobnym wieku zaczął. Pytałaś o to lekarza?

Gość gość
Mój tak samo a ma już siedem.Nawet do łazienki nie idzie tylko biegnie. Wszystko z nim ok. Po prostu energia go rozsadza.

Gość gość
Ja też znam dziecko które ma prawie 7 lat i podobne objawy więc myślę, że chyba niektóre dzieci po prostu tak mają. Tylko, ze tamten chłopiec biega nie tylko w domu ale też na dworze w sklepie itp.

Gość gość
W sumie nie pytalam lekarza o to. Nie łaczylabym tego z jakas choroba raczej

Gość gość
Mój na dworze idzie grzecznie koło mnie w sklepie też. Czasami tylko coś mu ''odbije'' :P :)