Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niki99

Zaplanowane cięcie cesarskie, w którym tyg dostaje się skierowanie?

Polecane posty

Gość niki99

pierwszy poród zakończył się cc, męczyłam się 8 h, wskazania niewspółmierność porodowa i zwężona miednica, nie chce żeby teraz tez tak było a tym bardziej boje się o dziecko żeby się nie zaklinowało, z tego co czytałam to zwężona miednica jest wskazaniem do cc, wcześniej lekarz mówił że zobaczymy jak to będzie że może kości się jeszcze rozejdą, a ja znowu nie chcę na darmo się męczyć a tym bardziej boję się takiej akcji jak spadek tętna u dziecka , i krwotok w którym tyg dostałyście skierowanie na planowana cc?

Gość gość30
Witaj ja mam termin na 29 maja, i będę miała cc, w kręgosłup, w pierwszej ciąży meczylam sie 11 godzin, az zrobiono mi cc, teraz chodzę prywatnie do lekarza bez problemu skierowanie dostane na cc,3 tyg, mam zgłosić sie do anestezjolog w szpitalu, i ma podjąć decyzję, czy ogólne znieczulenie, czy miejscowe podpajeczowka, lepiej idz do prywatnego gina, napewno zalatwisz skierowanie na cc, pozdrawiam

Gość gość
witam dziewczyny jesli kolezanka miała pierwsza cc to drugo tez bedzie miała cc

Gość gość
Nie ma przeciwskazan,zeby rodzic sn po piereszym porodzie cc. To zalezy chyba ile czasu minelo od porodu,jak wszystko sie zagoilo itd. Ja jestem w 38t3d. Na poniedzialek mam umowione ciecie. Czyli 39t1d.

Gość gość
ja miałam w zeszły poniedziałek - 39 tc. Jestem po 1 cc, nie wyraziłam zgody na poród sn. Zero problemów, tylko musiałam napisać oświadczenie, że nie zgadzam się na próbę porodu sn :)

Gość niki99
u mnie od pierwszej cc minęło 8 lat, ale mam napisane w karcie zwężona miednica , wiem że takie nieduże dziecko mogłabym wtedy urodzić, a moje ważyło 4 kg i główka też spora, nie wiem jak dokładnie będzie teraz ale maluch nie jest drobny, no i czy miednica może się poszerzyć, podobno pod wpływem hormonów tak, nie chcę ryzykować zdrowiem malucha, bo wiem jak było za pierwszym razem, teraz na wizycie chcę pokazać lekarzowi wypis z tamtego porodu, jestem teraz w 33 tyg ciąży

Gość gość
Do goscia z 9:18 Czy jestes moze spod Warszawy? Tez mam planowane cc w poniedzialek z tego samego powodu- mam podpisac druk,ze nie wyrazam zgody na porod sn,ale polozna straszy mnie,ze jak przyjade wczesniej ze skurczami, to lekarz na dyzurze moze zadecydowac za mnie,ze bede rodzic sn. I teraz modle sie,zebym doczekala poniedzialku, dzis 38t4d.

Gość gość
dostałam 36 tyg wada miednicy

Gość gość
skierowanie dostałam 10 dni przed terminem porodu a mialam wstawic sie dwa dni przed terminem do szpiatala .cc zrobili w dzien terminu

Gość niki99
gość 8.56 a z jakiego powodu dostałaś skierowanie?