Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość galaia

Czy to moze byc ciąża ? WAŻNE !

Polecane posty

Gość galaia

Staramy się z mężem o dziecko, kochaliśmy się w dni płodne, biorę Duphaston. W sumie dopiero od tego msc-a. @ mam dostać 7.03 więc nie mogę zrobić testu, a jestem bardzo ciekawa. Mam takie objawy jak nigdy wcześniej. Boli mnie podbrzusze, częściej chodzę do toalety, mam zawroty głowy, zmęczenie, i temp. ok. 37stopni. Bolą mnie piersi i są obrzmiałe, ale tak zazwyczaj miałam przed @ W sumie wygląda na objawy ciąży. Jak myślicie.? Jakie były wasze objawy i w którym tygodniu, bo wychodzi na to, że ja bym była ok. 3 tyg.

Gość gość
Zawroty i zmęczenie to ok 10 tc Chyba za bardzo chcesz i sobie wmawiasz

Gość gość
Tego 7.03 moze byc miesiaczka ale nie musi, moze tez byc krew spowodowana zagniezdzeniem zarodka i dopiero za miesiac mozesz juz nie miec miesiaczki. Wiec wrazie czego uważaj na siebie. Ja jak mi sie miesiaczka spozniala to zrobilam test i byl pozytywny i okazalo sie ze to juz 4 tydz.

Gość galaia
Tzn. staramy się, ale nie jakoś obsesyjnie. Nigdy nie wyszukiwałam sobie objawów, a teraz to samo przyszło. Mam pytanie, czy jeżeli wystąpi plamienie w dzień okresu, które może być spowodowane zagnieżdźeniem to mogę zrobić test?

Gość galaia
I jeszcze jedno pytanie. Ponieważ @ mam dostać 7.02 a to wypada sobota. Kończy mi się Duphaston i, czy jeżeli test wyjdzie pozytywny to, czy groźne może być nie zastosowanie go przez ten jeden dzień?

Gość gość
Od razu to nie rób, bo hcg będzie i tak zbyt niskie. Lepiej odczekać.

W cyklu w którym zaszłam w ciążę na tym etapie nie miałam żadnych objawów. Wcześniej też sobie wkręcałam milion objawów i zawsze rozczarowanie. A jak zaszłam w ciąze to nie czułam dosłownie nic. Spóźniała mi się miesiączka, ale stwierdziłam, że to Pco daje znów o sobie znać. W poniedziałek miałam iśc do gina po coś na wywołanie miesiączki, w niedziele zrobiłam test, bo wiedziałam, ze gin o to zapyta. Myślałam, że zemdleję jak zobaczyłam dwie kreski :) Także byłam w szoku, bo zupełnie nic na to nie wskazywało. Tobie jednak życzę jak najlepiej, może to jednak akurat to? Powodzenia :)

Gość galaia
Dziękuję bardzo :) Też mam taką nadzieję. Ale to kiedy mogę zrobić test. Wszedzie gdzie czytalam to mowia, ze w dniu spodziewanej miesiaczki.

Gość gość
Jak zrobisz test dzień przed dniem spodziewanej miesiączki z pierwszego porannego moczu będziesz wiedziała co i jak. Mi test słabiutkim paseczkiem pokazał ciążę 5 dni przed terminem @. Powodzenia

Gość gość
jezeli bedzie dodatni nie powinnas przerywac duphastonu bo spadek hormonu oze doprowadzic do poronienia

Gość gość
a test zrobiony jutro juz powinien cos pokazac najwyzej bedzie bledziocha

Gość gość
moze w ogole nie wyjsc. poczekaj do 07. na twoim miejscu zrobilabym nawet 8-pewniejszy wynik, oczywiscie o ile miesiaczka nie nadejdzie

Gość galaia
Dzisiaj robiłam i nic :( Poczekam na @ a jak nie przyjdzie to zrobie ponownie. Dziękuję Wam bardzo :*