Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podoba wam się imię Magda??

Polecane posty

Gość gość

Podobno ma być córka, a ja przygotowałam sobie imiona dla chłopca, jakoś tak chłopca wyczuwałam a tu niespodzianka, szok. Mąż powiedział, że mu się Magda podoba a mi nic nie przychodzi do głowy. W sumie chyba nie jest złe.

Gość gość
Mi się nie podoba, wole Hania

Gość gośćasd
mi sie podoba.

Gość gość
etam, Hań jest multum. Magda to fajne imię

Gość gość
mi się podoba - moja siostra i przyjaciółka to Magdaleny, ale wszyscy mówią Magda -tak jest ładniej i sa zdrobnienia - Madzia, Magdulka,

Gość gość
Magda ladne imie a prawie wszystkie jakie znam to ladne dziewczyny :)

Gość gość
sama jestem magdalena i ta wersja mi sie bardziej podoba. Samo Magda brzmi jakoś tak cieżko, chociaż oczywiście tak jest skracane. Ale magdalena ładniej brzmi i wygląda w papierach moim zdaniem.

Gość gość
mi też się podoba i nie jest takie oklepane jak te wszystkie Lenki Julki itd

Gość gość
Zdrobnienie Madzia jest strasznie pretensjonalne, szczególnie jak tak mówią (a mówią często) do dorosłej kobiety. Już lepsze Magdalena, choć skrót ten sam.

Gość gość
Mnie się zawsze poodbało Magda i Karolina - takie normalne, nikt nigdy nie zarzuci ci, że babcine, wsiowe czy pretensjonalne i wydumane. Poza tym w innym kraju nie będą mieć problemów z wymową.

Gość gość
a ja Ci powiem tak: wszystkie Magdy, jakie znam, są bardzo ładne, ale - uwaga - każda jest stuknięta. Serio. Każda w innym sensie, ale KAŻDA.

Gość gość
Magdalena to Magda+Lena. Znam przypadki, że ludzie na Magdalenę mówią Lena.

Gość gość
Ja znam jedną Magdę, która jest strasznie brzydka i gruba. Wygląda gorzej niż jej matka :( Poza tym od kiedy to imię decyduje o urodzie?????

Gość gość
Magda jest super, ale jak dziewczyna każe do siebie mówić Magdalena - a mam taką w rodzinie, to mnie żołądek ściska. To tak jakbym kazała wszystkim mówić do mnie Katarzyna :O KATARZYNO chodz coś zobaczysz , zamaist Kasia/Kaśka - a do innycyh jakby mówić - Cześć Waldemarze, zamia cześć Waldek, witaj Włodzimierzu zamasit Włodku, cześć Tomaszu zamasit Tomek. No sztuczne to na maxa!

Gość gość
jest spoko

Gość gość
Znam jedna magde byla na diecie snikersowej wzrost 147 waga 100kg byla wielka. Ale dobrze sie uczyla

Gość gość
100kg przy 147 cm to chyba niemozliwe... sciemniasz kolezanko

Gość gość
waga realna ja tez znam dziewczynke ktora ma 10 lat i jak kilka miesiecy temu mama ja wazyla miala 102kg okropnosc. co do imion to u nas w okolicy staszenie oklepane jest Magda i mi sie nie podoba

Gość gość
jest ok, ladnie brzmi i nie da sie tego imienia brzydko wolac np: Zofia - Zoska, Hanna - Hanka a Magda czy tez Karolina zawsze maja ladne zdrobnienia

Gość gość
Nawet fajne imię. Mam koleżankę o imieniu Magda. Możecie nazwać też Magdalena. Jak chcecie.

Gość gość
według mnie to jedno z uniwersalnych, eleganckich, ponadczasowych imion. inne to: Anna, Karolina, Ewa.

Gość gość
Oklepane imię , a Madzia to brzydkie zdrobnienie ..... jest tak wiele ładnych imion przecież

Gość gość
Podoba mi się, za to nie cierpię zdrobnień typu "Madzia", blee... ale ciocie i dziadkowie chyba każde imię potrafią zdrobnić :)

Gość gość
Ale imie na osoby nie wplywa na zycie,wyglad i zachowanie. Imie30-20lat temu oklepane jak kaski i anki.bylo nas zawsze pelno,ja co prawda poslugiwalam sie cale zycie ksywa od nazwiska bo trudno bylo dowiedziec do ktorej Magdy w towarzystwie sie zwracaja;) Dzis juz zapomniane,a coreczka Magdalena bedzie jak ja dla Mamy-Madziunia,Magdalenka,Magdusia:)

Gość gość
ja mam Magdalena i jak byłam mała to rodzice i dziadkowie najczęsciej zwracali się do mnie Magdusia albo Magdalenka, nikt w rodzinie nigdy nie powiedział do mnie Madzia. Jak miałam pare lat i ktoś ze znajomych rodziców powiedział do mnie Madzia to usłyszałam je wtedy pierwszy raz i jakoś tak dziwnie się poczułam. Moja mama w rozmowie przez tel jakis czas temu powiedziała do mnie Madzia, to az mnie ciary przeszly, nie lubie jak tak do mnie rodzice mowia bo nigdy sie tak do mnie nie zwracali i jakos obco sie czuje, natomiast lubie jak maz do mnie mowi Madzia:)

Gość gość
Magdalena - piekne imie :)

Gość gość
Hanna to paskudne imie jak dla starej baby. Magdalena to tez paskude i twarde imie. Zofia to tez paskudne imie. Karolina to brzydkie imie. Macie po prostu fatalny gust, wszystkie wymienione imiona sa paskudne i twarde.

Gość gość
Ja jestem Magda i bardzo mi się ono podoba, ale jako właścicielka moge byc nieobiektywna. Magdalena chyba ładniej brzmi.