Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wesele na pokaz ???

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio spotykam sie z opiniami, ze wesela robione sa na pokaz. Sama mam wesele w pazdzierniku, normalne na srednia ilosc osob bez zadnych dziwacznych atrakcji itp. i nie uwazam,ze robie jakas pokazowke . Kuzynka nawet mi ostatnio powiedziala : " Nie szkoda tej kasy ktora odkladalas tylko po to zeby miec wesele? Wesele Ci sie nigdy nie zwroci. No ale tak : zastaw sie a nie daj sie ". To byly jej slowa. A jakie jest Wasze zdanie,podejscie do takich typu wesel? Mozecie sie wypowiedziec? :)

Gość gość
Szczerze? Jeżeli wesele jest w stylu ĘĄ, państwo młodzi na koniach, w balonie itp., jakieś wymyślne zabawy, właśnie jakieś dziwaczne atrakcje, kucyk dla dzieci itd. - to jest przesada. Niestety, takich wesel, gdzie młodzi chcą się pokazać "że stać nas było", a potem biadolą, że ciocia Jadzia zamiast kasy dała serwis z Reala, jest coraz więcej. Ale jak młodzi robią normalną zabawę, co by ugościć mile widzianych krewnych i znajomych? Spoko. Mi samej szczerze szkoda by było kasy na wesele, wolałabym wydać na jakąś fajną podróż poślubną. Moja siostra zrobiła obiad poślubny, łącznie było 16 osób i dobrze. A za to, co wydaliby na wesele, pojechali na 2 tygodnie nad ciepłe morze :) i też dobrze

Gość kwietuussekkk
MAM PODOBNE ZDANIE JAK TY ! :)

Gość gość
Kiedyś w latach 80 siątych i 90-siątych na wesele było prawie każdego stać natomiast teraz wesele to inna epoka i ma inny wymiar, przede wszystkim usługi sa bardzo drogie, rozrywki, zamówienia byłam na weselach które kosztowały po 40 i 50 tysięcy a ludzie do zamożnych nie należą i to jest dla mnie wręcz szokujące lepiej normalnie ślub w kościele , obiad w domu dla najbliższych i wydac na podróż poślubną z 15 tys w jakis piękny zakątek świata, na to nie byłoby mi szkoda pieniędzy wydałabyśmy na podróż poślubną nawet 20 tys , tego co człowiek przezyje i zobaczy to większość ludzi nie będzie miała takiej okazji w zyciu po co wesela ze straganami tematycznymi, barmanem, żonglerami butelkami, karoce z końmi , fontanna czekolady , wszystko wszystko to jest masa pieniędzy , naprawdę szkoda i wg mnie nie warto robić tego teatru tylko lepiej cos zrobić dla siebie

Gość gość
bo sporo wesel jest na pokaz. a już na pewno wystawne wesela niezamożnych ludzi, którzy muszą zaszpanować. ślub się bierze teoretycznie z miłości, wesele robi się teoretycznie żeby ugościć i bliskich, spędzić z nimi ten jakby nie było ważny i radosny dzień w życiu. on jest tylko jeden, tak, ale bez przesady żeby cudować. aż takie istotne to nie jest. osobiście nawet na podróż byłoby mi szkoda kasy. wspomnienia niby bezcenne, ale ja za wspomnienia rachunków nie zapłacę. dodatkowe pieniądze zawsze można lepiej spożytkować, no chyba, że ktoś jest już tak bogaty, że mu wszystko jedno.

Gość gość
nie musisz mieć podróży poślubnej ok , każdy decyduje na co wyda kasę ale wesele to szkoda i nie warto, i tak ludzie obgadają cie za plecami a ty worki forsy wydałaś jeśli niezamożna rodzina robi wesele za 50 tys to normalnie mnie osłabia, za te pieniądze mogliby zrobić sobie elewacje domu która jest obdarta i wyremontować kuchnię jak się kuchnie zrobi praktycznie i nowowcześnie to ułatwia życie, pomysleć ile sprzętów moznaby za to kupić wiadomo że jak ktoś ma kupe milionów na koncie i robi wesele to niech sobie robi, w pewnym sensie jest to jakaś reklama ich lub ich firmy w otoczeniu ale chodzi o zwykłych ludzi którzy rzucają się na tak olbrzymią imprezę cygańską , dla mnie to bezsens i naprawdę szkoda gotówki

Gość gość
Jezeli masz takie marzenie a pieniadze uzbieralas sama na wesele to jest to twoja sprawa i nikt ci nie powinien mowic tekstow typu : "Robisz pokazowke. Zastaw sie, zesraj sie i nie daj sie ". A moze taka osoba jest zwyczajnie zazdrosna lub najzwyczajniej zlosliwa? Kazdy robi jak chce!

Gość gość
I tak zostaniez obgadana nawet jak bedzie to super wesele bo niektórzy tego nie zniosą , ze TY droga autorko mialas fajne wesele :)

Gość Lolla546
Lepiej wydac na cos innego :)

Gość gość
?