Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ja spasłam swoje chomiki

Polecane posty

Gość gość

czy one są w ciąży?:O Stały się takie okrąglutkie wyglądają jak kulki często stając na dwóch łapkach lądują na plecach i nie mogą się podnieść:O

Gość gość
No ale jak one stale jedzą to ja im stale dokładam do misek! A to orzeszki a to migdały rodzynki ziarna suszone owoce i warzywa świeże jabłka gruszki winogrona i mogłabym wymieniać bez końca ale chyba najbardziej lubią blanszowane migdały:) Jedzą nawet we śnie:O

Gość gość
podobno gerbilling odchudza chomiki

Gość gość
No to nie tucz ich i kup im karuzelę ...

Gość gość
a ile ich masz?

Gość gość
i sporo piją jak na takie małe stworzenia Dużo też wydalają ale że mają nowoczesne terrarium to sprzątanie odbywa się na bieżąco i tych odchodów praktycznie nie widać.

Gość gość
W terrarium mają dwie karuzele a jest ich 4sztuki i zwykle po dwa chomiki biegają w jednej karuzeli. Chcę im kupic dysk ale bardziej dla urozmaicenia niż z potrzeby. Mają też mnóstwo tuneli przejść i huśtawkę na której się huśtają odgryzając linki na których wisi:) Codziennie trzeba ją reperować bo w nocy przegryzają wszystko:) mają też gałązki do gryzienia:)

Gość gość
Mają też wybieg 2metry na półtora! Chyba są w ciąży :O

Gość gość
Nie potrafię tego ocenić ale wydaje mi się że to sa 3 samice i jeden samiec:O wydaje mi się że u najszczuplejszego i przystępnego chomika dostrzegam pisiorka a u innych nie:O

Gość gość
Czy chomiki się sterylizuje?

Gość gość
Czy ty się znasz na tych zwierzętach chociaż trochę? Kup im karmę dla chomików. Muszą jeść zboża, warzywa, trochę surowych owoców a nie orzeszki. Może jeszcze chipsami karmisz?

Gość gość
masz 4 chomiku w jednej klatce i nie znasz ich płci?

Gość gość
W każdym razie wszystkie nie mogą być w ciąży :) chociaż jeden musi być SPRAWCĄ :p czy jakiś wyróżnia sie smuklejszą sylwetką niż inne? :)

Gość gość
Załóżmy że masz 3 samice i jednego samca. Przygotuj się na 45 małych chomiczków. Do tego każdą samicę musisz oddzielić, czyli potrzebujesz 3 nowych klatek. Gratuluję inteligencji.

Gość gość
Mogę to zrobić mam jedną przenośną klatkę i jedną dużą którą mogę podzielić na 3 mniejsze Zatem z inteligencją u mnie ok:) Jednak płci nie znam bo to małe karłowate stworzonka:) Nawet pani sprzedająca się tym nie przejmowała żeby mnie powiadomić. Poza tym nie pisałam że daję im same orzeszki tylko że daję im oprócz ich chomiczego jedzenia które mają bardzo zróżnicowane migdały orzechu rodzynki i inne cuda które nalezą do przysmaków gryzoni. Poza tym zadałam pytanie: Czy chomiki się sterylizuje A wy oczywiście milczycie co oznacza dla mnie że nie należycie do mądrzejszych ode mnie o czym wiedziałam a topik założyłam tylko po to żeby się pochwalić że mam 4 chomiki

Gość gość
ha ha ha gimazy się podjarały w każdym razie:D i szybko na kalkulatorze przeliczyły ile chomików może być wkrótce!

Gość gość
Kalkulator? Zepsuty chyba! 45? Czyli każda samica urodzi 15 młodych:D Takie maleństwa nie rodzą powyżej siedmiu młodych a zazwyczaj jest to 4-6chomików