Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwolenniczkapelnejrodziny

85 % młodocianych przestępców to chłopcy z rodzin, gdzie nie było ojca

Polecane posty

Gość zwolenniczkapelnejrodziny

Jakieś wnioski? Dalej, mamusie, uważacie, że single-parenting jest ok? Ja znam kilku chłopaków wychowanych bez ojca i wielu z nich co prawda wiele osiągnęło, bo byli bardziej zdani na siebie niż dzieci z pełnych rodzin, ale oprócz tego różne kwiatki wychodzą. Taki mężczyzna albo będzie ciapą bez żadnego filtra na babską głupotę albo przeciwnie - będzie za bardzo macho, gruboskórnym i niezrównoważonym emocjonalnie narcyzem. Nie rozumiem, dlaczego niektóre matki ŚWIADOMIE skazują dzieci na taki los, z góry decydując już zanim zajdą w ciążę, że ojciec dziecka to dla nich tylko byk rozpłodowy a potem kop w d...... . Społeczeństwo dzieci bez ojców jest wybrakowane, każdy psycholog to powie i nie tylko psycholog. Każdy, kto widział to na własne oczy.

Gość gość
tutaj taki cytat dłuższy: "Brak ojca w życiu dziecka czy nastolatka prowadzi do jego zagubienia, na co wskazuje rosnąca liczba sekt i popularność grup subkulturowych. Młody człowiek nie odkrył kim jest, nie znalazł oparcia dla swojego życia. Często jest niezdolny do miłości, odpowiedzialności, dojrzałości. Zabrakło ojca, który pomógłby odkryć jego osobowość i człowieczeństwo. "

Gość gość
Nie rozumiem skąd takie tępe myślenie gdyby w pełnych rodzinach wszystko byłoby ok to by nie było rozwodów itd jaki świadomy wybór

Gość gość
Skąd wzięłaś takie statystyki? Ja wychowywalam sie bez ojca i niestety zawazylo to na calym moim zyciu,jestem nieszczesliwa 33 latka z nerwica,depresja ..... Zawsze brakowalo mi ojca.

Gość gość
To, ze ojciec nie mieszka pod tym samym adresem nie zawsze jest równe temu, że dziecko tegoż ojca nie ma. Jak mówisz o patologii ok, ale o normalnych zdrowych ludziach gdzie rodzice oboje interesują się dzieckiem i opiekują nim naprzemian i wspólnie, trzymają się jednych zasad i w kwestii dziecka potrafią współpracować to żadnego skrzywienia u dziecka to nie wywoła, ze tatuś nie mieszka z nim I z mama.

Gość gość
moj syn wychowuje sie 2 lata bez ojca, ale uwielbia mojego nowego partnera z ktorym mieszkamy 2 lata. czyli jak ma ojczyma - tez bedzie przestepcą?

Gość gość
jeśli ma dobrego ojczyma to będzie miał zaspokojony wzorzec męski. Lepiej tak niż żeby wychowywał się z samymi kobietami. p;óxniej byłby niezrównoważony jak one