Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak facetowi po nieudanym związku pomóc uwierzyć ponownie w miłość ?

Polecane posty

Gość gość

Jak facetowi po nieudanym związku pomóc uwierzyć ponownie w miłość ?

Gość gość
Sam uwierzy jak się ogarnie i wszystko sobie w głowie poukłada.

Gość gość
uwiedź go i oczaruj, niech się zakocha wtedy znowu uwierzy w miłość i będzie Twój:)

Gość gość
tylko ile to może potrfać?

Gość gość
co?

Gość gość
to jak to gość wcześniej okreslił ogarnianie sie po nie udanym związku.

Gość gość
naucz się pisać

Gość gość
ten gość to ja... nie ma na to reguły.. Czy Ty wiesz, ile Tobie zajmie ogarnięcie się po nieudanym związku w którym Ciebie np. ktoś mocno skrzywdził? Nie sądzę... Nie na wszystkie pytania znajdziesz od razu odpowiedź...

Gość gość
Masz racje nie znam odpowiedzi na pytanie ile ja bym potrzebowała czasu :(

Gość gość
Taką traumę wyrządzonej krzywdy przechodzi się do końca życia. Żadna pomoc jest nie skuteczna. Wbrew tym, którzy mówią wybacz,zapomnij to jest totalne pranie mózgu, z którym się nie zgadzam. Krzywda nadal pozostaje krzywdą. Można przed nią uciekać na różne sposoby i tak pozostanie uraz. To tak jak powikłania po chorobach. Po wypadkach.

Gość gość
Jednak nie każdy kto miał wypadek samochodowy unika jazdy samochodem, prawda? Nie mówiąc już o "wybacz, samochodzie nie mogę pielęgnować twojego stanu, gdyż jeden z twoich kamratów mnie skrzywdził".

Gość gość
Najlepiej namówić go do kupna psa i niech żyją szczęśliwie, wąchając wszystkie kwiatki okolicznych łąk, drzewa okolicznych zadrzewień i zasikane mury okolicznych bloków.

Gość Kapitan kasza
Sam musi do tego dojść i się otrząsnąć. Nie przeceniałbym twojego wpływu na niego.

Gość gość
Tego się nie da przyśpieszyć. Nie jestem mężczyzną, ale sama też byłam zraniona. I wiem, jak trudno się podnieść, zwłaszcza po kolejnym zranieniu. Ufa się coraz mniej. Chcesz wejść w związek, brakuje Ci bliskości, ale myślisz, że znowu dostaniesz po łapach. Ale wiem też, że jeżeli spotyka się kogoś dla nas dobrze dopasowanego, to od pierwszej chwili to czujesz i mimo nieufności nagle Twoje obawy gdzieś się ulatniają. Nawet jeśli trochę ich zostało, to chęć bycia z tą osobą jest silniejsza i jest w stanie przezwyciężyć strach. Czyli ten mężczyzna to dla Ciebie nie ten. Może będąc przy nim cierpliwie w końcu by minął czas, którego potrzebował na dojście do siebie i by Ciebie zauważył. Ale to będzie takie bycie razem trochę na siłę, co się rozpadnie, gdy potem któreś z Was trafi na tę właściwą dla siebie osobę. Poza tym mężczyzna potrafi zrozumieć, czy mu zależy na jakiejś kobiecie, czy coś do niej czuje, dopiero z oddalenia, kiedy dłuższy czas nie mają ze sobą kontaktu. Kiedy jest z kobietą, może sobie z tego nie zdawać sprawy albo strach może brać górę tak bardzo, że te uczucia gdzieś mu się w tym zgubią.

Gość gość
Jak facetowi po nieudanym związku pomóc uwierzyć ponownie w miłość ? x jeśli facet "zgłasza" taki problem,to jest po prostu niegotowy i przede wszystkim niedojrzały emocjonalnie nic nie robić,to jego problem,i sam musi sobie poradzić z przeszłością,odciąć się od tego,i nie ma prawa "tego" przenosić w nową relację,bo rani tym niczego winną osobę często "nowa" kobieta-dostaje "manto" za to co zrobiła ta wcześniejsza,tylko,,,że to jest bez sensu,bo to już jest zupełnie inna historia,nowa sytuacja facet musi dojrzeć,stanąć na nogi,,poradzić sobie z przeszłością,i nie należy w niczym mu pomagać,niczego udowadniać,a tym bardziej liczyć ,ze miłość go uleczy,,,bo prawdopodobnie nieświadomie zrani tą co chce uleczyć jego duszę,z jednego powodu-ciągnie się za nim przeszłość ....