Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odrzucam wszystkich mężczyzn

Polecane posty

Gość gość

Boję się związku. Z jednej strony chciałabym mieć kogoś bliskiego ale obawy przed tym że nie podołam lub nie spełnie jego oczekiwań mnie przerastają. Spławiałam każdego który był mną zainteresowany właśnie ze strachu . W chwilach słabości mam ochotę się poryczeć bo nikt mnie nigdy nie przytulał itp ale gdy jest okazja to ją odrzucam. To co robię jest nienormalne. Wmówiłam sobie że ktoś taki jak ja do niczego się nie nadaje i nie zasługuje na odrobinę miłości.

Gość gość
a ja odrzucam bo żaden mi na dłuższą metę nie pasuje. każdy mnie wkurza po jakimś czasie. a wielu już na początku. :)

Gość gość
a ja bym jakas wzial na probe, moze bysmy sie kochali?

Gość gość
grasz w teatrze czy spiewasz w operze? :P, :P, :P

Gość gość
Nie rozumiem stwierdzenia ,,boję się związku,, zastanawiam się czy w realnym życiu naprawdę się boicie, czy tylko tutaj , tak piszecie, jakby związek był jakimś drapieżnym zwierzęciem, bo jak można się bać relacji międzyludzkich, które są niezależne od nas, wystarczy poddać się uczuciom.

Gość gość
Nie jestem młoda jak Ci się wydaje. Mam 25 lat, wystarczy?

Gość gość
"gość dziś Nie rozumiem stwierdzenia ,,boję się związku,, zastanawiam się czy w realnym życiu naprawdę się boicie, czy tylko tutaj , tak piszecie, jakby związek był jakimś drapieżnym zwierzęciem, bo jak można się bać relacji międzyludzkich, które są niezależne od nas, wystarczy poddać się uczuciom". Po prostu nie trafiłaś w swoim życiu na naprawdę złych ludzi, którymi zazwyczaj jest własna rodzina, a potem inne "przylepce", albo jesteś na tyle naiwna i niekumata, że tkwisz w czymś toksycznym i tego nie dostrzegasz. Autorko, tak mają osoby DDD - dorosłe dzieci z dysfunkcyjnych rodzin. Z wiekiem boisz się coraz mniej, ale nadal musisz uważać, bo będziesz przyciągać jak magnes osoby z zaburzeniami osobowości. Naucz się, jak ich rozpoznawać i idź na terapię dla DDD albo przynajmniej poczytaj książki Susan Forward.

Gość gość
nie ma sie czego bac.

Gość gość
teraz nie podoba mi sie zaden facet.

Gość gość
mam to samo , boje sie ,ze jak kto mnie pozna blizej to odejdzie , ze nie bede taka jakby ta osoba chciala.ostatnio facet z ktorym sie spotykalam przestal sie mna interesowac i oczywisice moje poczucie wartosci siebie spadlo jeszcze nizej.ALe powoli ucze sie ,ze moja wlasna akceptacja jest wazniejsza od akceptacji innego czlowieka.