Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4100 kg dziewczynka

Polecane posty

Gość gość

Ile wazyly wasze córeczki po urodzeniu? ?

Gość gość
Az 4100 kg? Gdzie Ty taką zmieściłas?

Gość gość
Ja jestem po terminie i obawiam się ze nie dam rady jej urodzić a w przyszłym tygodniu mam się zgłosić do szpitala i zdecydują co dalej

Gość gość
Tak mi lekarz powiedział dzisiaj na usg

Gość gość
Moja córka ważyła 3200 :-) a to pierwszy poród autorko? Ostatnio koleżanka urodziła naturalnie córkę 4300 ale to był drugi poród, jakoś przeżyła :-)

Gość gość
Pierwszy

Gość gość
Mi na usg mówili ok 3600 a się urodziła z wagą 3200 także nie martw się zbyt mocno autorko :-)

Gość gość
Dziękuję za pocieszenie

Gość gość
Moja miała mieć 3,5 kg ale okazało się ze ma 4 kg. Wypychneli ja ze mnie na siłę mimo skierowania na Cesarkę. Teraz mogę rodzic tylko przez cięcie bo tak mnie porozrywalo, że jeszcze jedno pęknięcie ( mimo naciecia) i bym miała popękane jelito grube. Ot co.

Gość gość
jak byłam w szpitalu to jedna pani urodziła NATURALNIE dziecko o wadze 6400.

Gość gość
Moja siostra ważyła ponad 4 kg. Mama miała szybki i lekki poród. Ja bylam duzo mniejsza, a ten porod wspomina jako maskare. Powodzenia. Będzie dobrze.

Gość gośćp
Moja cora 1378gram 29 tydz tylko Jeszcze w brzuchu jest i nie szykuje sie do porodu bynajmniej przez 6tyg, niech sobie zbiera tluszczyk i sie rozwija zeby jak sie urodzi nie potrzebowala specjalistycznej Pomocy . Czy to prawda ze im wiecej dziecko wazy tym bardziej boli porod?

Gość gość
Ja ważyłam 4200. Mama rodziła naturalnie. Wymęczyła się strasznie.

Gość gość
Moja wazyla równe 4100- drugi porod, 4 godziny, sama wyskoczyla, w ogole nie parlam. Pierwszy porod syn 4190, 13 godzin, 10 minut parcia. Chyba troche przesadzacie. Pierwszym razem mnie nacieli, drugim nie zdążyli :D peklam leciutko, na dwa szwy

Gość gość
Wagę oblicza się na podstawie obwodu głowy... Mo tez podawali 4100 a mała ważyła 3500 tylko była strasznie owłosione.... Te włosy w wodzie tak falowaly ze głowa wydawała się duzo większa.... Poza tym 4100, teraz rodzą się takie dzieci, i to nie jest nic nadzwyczajnego.... Na spokojnie, grunt to pozytywnie się nastawiać :-) bo jak sobie wmówsz ze nie dasz rady to nie dasz.... Powodzenia

Gość gość
3200 51 cm.Na usg dzień przed cc podawali mi wagę 3500 :) wyszła mniejsza niunia:)

Gość gość
Moja miala mic 4.5 z usg miala 3250

Gość gość
Moja miała mieć 3900a urodziła się 3050g

Gość gość
Moja 4300 Miałam cesarkę na tzw życzenie Bo nie wyobrazal sobie rodzic takiego kloca:D Teraz ma 4 miesiące i przybiera w dolnej granicy normy wiec po prostu równa do tych innych .mniejszych dzieci Ostatecznie to jestm zadowolona ze była taka dorodna ,było co trzymać i jakoś pewniej sie czułam ;) No i kolki nas całkowicie ominęły - lekarka twierdzi ze po prostu szybko dojrzała bo była silna i tyle A i jeszcze jeden plus myślałam ze ogromnie przytyłam w ciazy A przy porodzie straciłam 14 !

Gość gość
Przy dobrym aparacie i umiejetnosciom lekarza waga moze sie roznic o 500g czyli albo bedzie wiecej albo mniej. Mi z usg wychodzilo duze dziecko juz 2 miesiace przed porodem i mialam wspomniane o cc wiec bylam przygotowana. Ostatecznie w dzien terminu bylo prawie 4500 wiec cc odbylo sie zgodnie z planem. Duza waga plodu jest wskazaniem do cc, to moja druga ciaza. Najwazniejsze to trafic na madrego lekarza. Autorko, jesli masz obawy to porozmawiaj z lekarzem bo masz duze dziecko i moze byc roznie. Jedna urodzi a druga nie i wyciagaja proznociagiem i konsekwencje to moze miec rozne, np krwawienie do mozgu. Bywa roznie. Badzcie swiadome tego co moze sie wydarzyc i nie dajcie sobie wmowic ze 5kg dziecko mozna urodzic bo to glupie gadanie glupich ludzi. Wszystkim zycze szczesliwego rozwiazania i duzo zdrowia. Dbajcie o siebie

Gość gość
moja corka wazyla 4,3kg , byla pierwszym dzieckiem i dalam rade i nawet nie bylo jakos zle, w sumie mialam 3szwy, kolezanka urodzila synka 4,6, pierwsze dziecko a na bardzo drobna, no i po porodzie dochodzila do siebie dluzej ale chyba bez jakiejs traumy po zdecydowala sie na drugie, powodzenia autorko, i tak jak pisza inne mamy-waga z usg moze sie bardzo roznic

Gość gość
Ja urodziłam naturalnie córkę o wadze 4850g. To był mój pierwszy poród. Było ciężko ale bardziej martwiłam się o dziecko. Teraz córa ma 13 miesięcy i waży 9700g, wszyscy mi mówią, że jest za chuda, a ze mną też jest wszystko ok.

Gość gość
Mojej córce według usg waga wskazywała 4300, urodziła się z wagą 4500 i 60 cm (miałam cukrzycę ciążową i cc ). Od urodzenia za to bardzo szybko rozwijała się ruchowo, w wieku 5 msc pełzała po całym domu i szybko zaczęła chodzić. Teraz druga córka jeszcze w brzuchu według usg polówkowego wychodzi trochę mniejsza od siostry. Ale do końca jeszcze 4 miesiące więc pewnie nadrobi wagowo

Gość gość
4560 kg dziewczynka, poród naturalny i poszło całkiem całkiem. Oczywiście nie wiedziałam że dziecko takie duże, jakoś usg tego nie wykazało ale w sumie się cieszę bo pewnie bym miała cesarkę a tak udało się urodzić.

Gość gość
Pierwsze 4445 a drugie dziecko 3300.

Gość gość
pierwsze 4140 byłam cięta

Gość gość
Pierwsza 3200,druga 3665

Gość Było miło
Na USG mi wyszło,że dziecko ma wagę 3700 Miałam cesarkę i dziecko ważyło 3300 ale córeczka jest śliczna i zdrowa.