Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4100 kg dziewczynka

Polecane posty

Gość gość
Znam dziewczynkę, która urodziła się z wagą chyba ponad 4600 albo nawet 4800. Zawsze była dużo większa od rówieśników, ale szczupła. Rodziła się przez cc

Gość gośćCjcjffj
Moja miala 4700gr i 58cm. Ur w 39tyg. Zemdlam przy 14godzinnym porodzie i mi zrobili cesarke a jak sie okazalo, ze taka ogromna to przepraszali, ze nie zrobili usg o ktore prosilam bo wiedzialam, ze duza bedzie. W 28tyg na usg wyszlo, ze juz ma 2700gr to logiczne bylo ze babica bedzie:-)

Gość gość
Moja miala 4700gr i 58cm. Ur w 39tyg. Zemdlam przy 14godzinnym porodzie i mi zrobili cesarke a jak sie okazalo, ze taka ogromna to przepraszali, ze nie zrobili usg o ktore prosilam bo wiedzialam, ze duza bedzie. W 28tyg na usg wyszlo, ze juz ma 2700gr to logiczne bylo ze babica bedzie:-)

Gość gość
4350 i 4520. Drugie na usg tydzień przed porodem wyliczone na 3300. Jak się urodziła, to okazało się, że są krótkie kości udowe i malutkie stópki. Pierwsza była faktycznie duża, druga ta cięższa krótsza, więc automatycznie tłuściejsza. Nie wiem od czego to zależy, bo w drugiej ciąży się nie obżerałam, jadłam chudo, bez słodyczy, nie miałam dziwnych zachcianek. Nie potrzebowałam witamin. Więc nie mogę sobie zarzucić, że dziecko sobie sama upasłam. Fakt, że wielkość dzieci jest u mnie w rodzinie uwarunkowana genetycznie, tylko zastanawia mnie skąd taka różnica tłuszczu pomiędzy moimi dziećmi. :)

Gość gość
3950 i 64 cm. poród pośladkowy. Kiedyś z takiego powodu nie robiono cesarki. już po porodzie usłyszałam jak ginekolog powiedział do lekarza z noworodków' ale by nam się baba przekręciła'.

Gość gość
Pierwszy poród synek 4kg rodzilam naturalnie cieli mnie ale dalam rade :)

Gość gość
O ja myslałam, że moja była duża bo 3920 i 56 cm a tu widzę niezłe wielkości :D

Gość gość
Mi na usg przed porodem pokazywało ze syn bedzie mial 4700 . w 41 tyg mialam cc urodził się 4400.

Gość gość
moja 1900 wazyła,urodziła sie w 36 tygodniu

Gość gość
Do autorki i gościa z dziś 20:29. Ponad 4000 kg to ponad 4 TONY. Czy nikt nie zwrócił na to uwagi.

Gość gość
1. 3800 i 61 cm 2. 3900 i 60 cm

Gość gość
Czy to normalne ze niektóre dzieci maja ok 5 kg ?

Gość gość
1 syn 4 kg i 56 cm rodziłam naturalnie 6 godz i po wszystkim

Gość gość
Ja jestem dziewczynką, która ważyła ponad 5 kg ;-) wprawdzie urodziłam się ponad 30 lat temu i byłam 3 dzieckiem moich rodziców, mama urodziła mnie sn, miała łatwy poród i nie chorowała później - szybko doszła do siebie. Wszystko tak na prawdę zależy od wielkości główki dziecka i oczywiście warunków matki. Ja rodziłam sn dwie córki - pierwsza była większa, ale mała główka i łatwo się rodziło, mała miała dużą głowę i już trudniej było urodzić. Moje dzieci też były spore - około 4kg. Nie martw się autorko na zapas.

Gość gość
a mi w 2012r., kiedy leżałam na porodówce z pierwszą córką, nikt nie powiedział jaka jest orientacyjna waga dziecka... nie zrobiono mi po 36tc. usg, dopiero przy rozwarciu na 8 cm zmierzono mnie centymetrem. Kiedy zobaczyłam minę położnej to mi się czerwona lampka zapaliła. Mąż zapytał ile wyszło z tych obliczeń-odpowiedź: "no zobaczymy co będzie, zaraz będziemy rodzić". Urodziłam córkę 11 dni. po terminie, z wagą 4120g, długą na 59 cm, obwód główki 34 cm. Nie pękłam, nie szyto mnie w związku z tym, rodziłam z oxy bez znieczulenia. A dodać muszę, że całe życie mam niedowagę (ważę zazwyczaj ok.52kg przy wzroście 172cm) Nie martw się. Cokolwiek będzie, dasz radę :)

Gość gość
Ja urodzilam 4170g i 58 cm sn ale przez ten porod kolejna ciaza musi byc rozwiazana cieciem cesarskim bez wzgledu na mase dziecka :/ po prostu moja miednica tego nie wytrzymala. Obwod glowy 35 czyli niby norma, ale dla mnie jednak za duzo. Porod byl dlugi i ciezki, 5 min przed koncem chcieli mnie brac na cc ale dostalam partych i po dwoch parciach urodzilam (ale nie na plecach!).

Gość gość
A jak to przeszły dziewczyny które waza powyżej 100 kg (w ciąży nawet 120 kg) tez się meczyly sn czy cc??

Gość gość
"Ponad 4000 kg to ponad 4 TONY. Czy nikt nie zwrócił na to uwagi." wyluzuj gościu, wiadomo że to jest oczywista pomyłka

Gość gość
gość dziś A jak to przeszły dziewczyny które waza powyżej 100 kg (w ciąży nawet 120 kg) tez się meczyly sn czy cc?? xx Już dawno zauważyłam, że te otyłe kobiety mają małe dzieci. Może się jakaś znajdzie co urodziła "4kilowca", ale wszystkie co ja znam miały dzieci mniejsze, a nawet bardzo małe.

Gość Modliszka22
wypchneli mi corke na sile, wazyla 4150 i miala 58 cm, ale obwod glowki duzy wg mnie,37 cm. Corka miaka porazenie splotu barkowego, teraz druga ciaza i od poczatku zalatwiam juz cesarke.

Gość gość
Moje blizniaki wazyły 1-3250 2-2950g w 38 tyg :) a usg nie miałam przed porodem i mi nie podali jaka waga była :)

Gość gość
3700 a z usg 3400

Gość gość
gośćCjcjffj 2015.03.07 Oni wszyscy w szpitalu dobrze wiedzą jak duże jest dziecko. Chcieli, żebyś urodziła to dziecko naturalnie, tylko nie wyszło. Te przeprosiny to tylko pic na wodę.