Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chce podawać dziecku glutenu i laktozy.

Polecane posty

Gość gość

Za tydzień na świat ma przyjść nasz synuś. Jestem osobą, która dba o to co je. Nie łącze węglowodanów z białkiem, nie spożywam tez laktozy, a mięso jem rzadko, nie jadam słodyczy kupowanych no i nie spożywam glutenu. Czy są takie mamy, które nie chcą podawać glutenu dziecku, a laktozę do wieku kiedy mleko tradycyjne jest trawione przez nasze organizmy ?

Gość gość
Nic mu nie podawaj, niech powietrzem żyje!

Gość gość
Tylko później nie płacz i nie zakładaj nowych wątków typu - pomocy moje dziecko to czy tamto.

Gość gość
ja bym podawała bo to tez jest potrzebne,a jak stwierdzisz alergie to w tedy bym przestała

Gość gość
Karm piersią do 18 r.ż. dziecka, sama stosuj bardzo restrykcyjną dietę. Powodzenia :)

Gość gość
nie podawaj, podaj gluta i laktator samo sobie poradzi

Gość gość
Skoro sama się nie truje to dlaczego mam dziecko truc. Żyje tak od 10 lat i czuje się świetnie. Kiedyś jako nastolatka miałam problemy z wagą, a mój nowy sposób życia kompletnie je wyeliminował.

Gość gość
To twoje dziecko, nie dawaj mu jeśli nie masz takiego kaprysu, sama nie jem glutenu i unikam laktozy ze względu na zdrowie ale nie mam nietolerancji, to bardziej złożone. Natomiast ja dziecku będę podawała, nie w jakiś wielkich ilościach i będę starała się unikać, ale mimo to będę podawała.

Gość gość
Truc dziecko? Ograniczając mu tego typu rzeczy większą krzywde mu zrobisz, niż podajc gluten czy laktoze w rozsądnych ilościach. Mądry rodzic pokazuje dziecku wszelkie dostępne drogi i pozwala mu dokonać wyboru w odpowiednim czasi

Twoja sprawa. Od siebie tylko dodam, że moim zdaniem jeśli ktoś nie cierpi na nietolerancję glutenu czy laktozy to błędem jest całkowite eliminowanie tych składników z diety.