Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okropna fobia przed szkołą

Polecane posty

Gość gość

Witam, od około miesiąca mam bardzo duży lęk przed pójściem do szkoły. Kiedyś było zupełnie odwrotnie- uwielbiałam chodzić do szkoły. Nie mam problemu z rówieśnikami, uczę się dobrze. Wszystko się zmieniło tak nagle. Kiedy siadam do ławki czuję okropny stres, dostaje biegunki i 2 razy z tego wszystkiego straciłam przytomność. Spędziłam tydzien w szpitalu no i wszystkie wyniki mam dobre. Kiedy pomyślę, że za 2 dni muszę znowu pójść do szkoły to serce wali mi jak oszalałe. Co ja mam robić?

Gość gość
Myślę że dobry psycholog by się przydał. Porozmawiaj z rodzicami.

Gość gość
Najlepiej byłoby porozmawiać z psychologiem, to po prostu lęk z ktorym trzeba powalczyć, polecam ci dobrego psychologa z warszawy Agnieszkę Gudzowatą,pracuje w Psychomedic.pl, porozmawiaj tez z rdzicami, opisz im co sie dzieje, to tez na pewno ci pomoże , bedzie dobrze :)

Gość rfefwefwe
Coś się musiało zmienić skoro tak zaczęłaś reagować. Musisz dotrzeć do przyczyny, uświadomić sobie skąd ten lęk czy może strach, i już dzięki temu samemu poczujesz się lepiej. No bo przecież nie boisz cię że ławka cię połknie, prawda? Czyli coś musiało konkretnego spowodować takie nastawienie. Poprawiłaś się w nauce? Boisz się zbliżających zmian? Coś nie tak z rówieśnikami?

Gość gość
Psycholog nic nie zdziala. Udaj sie do psychiatry to zaden wstyd. Odpowiednie leki i poczujesz sie lepiej. Mialam tak samo jak ty.