Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosiek16

Wahania uczuć, nie wiem co czuje

Polecane posty

Witajcie :) Mam pewien problem, otóż mam tak jakby wahania uczuć. Niby chcę być z kimś, mieć kogoś bliskiego, przebywać z nim długo czasu, a z drugiej strony boję się tego, boję się, że nie wyjdzie, że jednak to nie będzie to, czego chcę, że znowu zostanę skrzywdzona, że będę cierpieć i nie będę szczesliwa. Przez to odepchnęłam już kilku chłopaków, którzy naprawdę byli w porządku ale ja nie wiedziałam do końca czego chcę. Po prostu się bałam. Mam takie wahanie kilka razy dziennie. Rano chcę, a na wieczór już nie chce. Teraz mam pewnego kolegę, staję się coraz bliższy, ale no własnie... nie wiem czy tego chcę. Boję się, że skrzywdzę kolejną osobę tym. Najgorsze jest to, że nie mogę nad tym zapanować. Może to przez przeszłość? Za nieudany związek? Sama nie wiem.. :( Co mogłabym zrobić? Ma ktoś tak albo miał?

Gość gość Sylwia
Tak to naturalne jeśli zostało się skrzywdzonym przez ukochaną osobę z przeszłości. Masz pewną blokadę uczuć, nie umiesz kogoś po kochać, zaufać znów otworzyć się na nową miłość. Miałam i przeszłam podobnie. Długi czas dochodziłam po tym do siebie, długi czas byłam sama bo nie umiałam kogoś pokochać może nawet nie chciałam. Bałam się że znów zostanę skrzywdzona, zdradzona oszukiwana. I w sumie z czasem się taką sytuacją męczyłam bo chciałam miłości i być z kimś na stałe. Ale żeby tak bylo musiałam ze swoimi emocjami i uczuciami i obawami porządek zrobić. Nie zaznasz szczęście do puki nie otworzysz się na nową miłość i zawsze mówię sobie że jak nie ten to inny. Przede wszystkim musisz sie nie bać i przestać myśleć ze ktoś cie zrani i korzystać z życia z drugim człowiekiem. Ważne żeby być z kimś a nie samemu. Co będzie to będzie ale nie jestem strachliwa jaka byłam. Pozdrawiam