Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NibyNikkt

Higienistka stomatologiczna. Jest tu jakaś?

Polecane posty

Kilka lat temu niestety przerwałam studia. Humanistyczne. Teraz powoli budzi się we mnie chęć kontynuowania nauki. Myślę o szkole policealnej. Po przejrzeniu kierunków kształcenia najbardziej zainteresował mnie zawód higienistki stomatologicznej. 4 semestry, egzamin zawodowy (podobno nie należy do najłatwiejszych), dyplom. Chciałabym poznać opinię osób, które ukończyły taką szkołę. Czy po zdobyciu dyplomu jest realna szansa na zatrudnienie, na podstawie jakiejś nie-śmieciowej umowy? Jakie są zarobki higienistki?

Gość gość
daj sobie spokój jestem higienistka 7 lat - zalezy gdzie trafisz ale bierz pod uwage że teraz gabinety są prywatne - wymagania wielkie za niewielką płace - do tego higienistka powinna wykonywać zabiegi ale lekarze wolą tych pacjentów przyjąć żeby oni mieli kase nie ty oógole rzecz biorąc - zawsze będziesz gównem u boku lekarza. Chociaż czasem naprawdę się dobrze trafi ale to są niestety wyjątki.

Właśnie higienistka stomatologiczna ma być osobą, która nie tylko przygotowuje gabinet do zabiegu, ale też pomaga w zabiegach "na 4 ręce", czy też sama jakieś najprostsze wykonuje - typu ściąganie kamienia. Tylko czytałam gdzieś, że wiele z nich otrzymuje jakieś "śmieszne" umowy, zlecenia, o dzieło... Masz kilka lat praktyki za sobą, to daje chyba większe możliwości zmiany:)

A ja właśnie uczęszczam na zajęcia w szkole policealnej Pascal w Otwocku na Higienistkę stomatologiczną i jeśli się chodzi, to wcale nie jest trudno, trzeba to po prostu lubić. Zajęcia są super prowadzone w gabinecie. W dodatku nic się nie traci a zyskuje kwalifikacje do pracy w tym zawodzie. Ja jestem bardzo zadowolona i polecam ten kierunek, trzeba samemu sprawdzić a nie słuchać się innych. Teraz jest to zawód na czasie. W dodatku kwalifikacje można dostać ucząc się za darmo.

Gość gość
ja tez mysle o tym kierunku ,u mnie jest tylko nauka dziennie i sie wacham bo chce tez miec jakas prace . Czy uczac sie w szkole policealnej mozna starac sie o jakies stypendium socjalne? Bo wiadomo ,ze jesli bym znalazla prace to byloby to tylko dorabianie jesli bym sie uczyla dziennie i sie wacham czy warto isc dziennie czy nie isc na protetyka sluchu zaocznie i miec prace normalna w tygodniu,albo asystentka stom. zaocznie. u mnie higienistka niestety dziennie tylko.

Gość gość
ja tez mysle o tym kierunku ,u mnie jest tylko nauka dziennie i sie wacham bo chce tez miec jakas prace . Czy uczac sie w szkole policealnej mozna starac sie o jakies stypendium socjalne? Bo wiadomo ,ze jesli bym znalazla prace to byloby to tylko dorabianie jesli bym sie uczyla dziennie i sie wacham czy warto isc dziennie czy nie isc na protetyka sluchu zaocznie i miec prace normalna w tygodniu,albo asystentka stom. zaocznie. u mnie higienistka niestety dziennie tylko.

Gość Cachita
Warto warto warto!!! To bardzo ceniony zawód póki co na "zachodzie" ale i do nas dotrze

Gość higienistkadent
Na pewno warto świetny zawód Higienistkadentblogspot

Gość aleksandra33op
Polecam szkołę Plus Edukacja we Wrocławiu. To szkoła która wyróżnia się na tle pozostałych. Uczciwe zasady, dużo kierunków darmowych. Super jest też to, że zajęcia odbywają się w centrum miasta. Prowadzą je świetni nauczyciele przyjaznie nastawieni do słuchaczy. Dużo zajęć praktycznych i co też jest wielkim plusem mają wysoką zdawalność egzaminów zawodowych.

Gość gość
oo też słyszałam o nich. ponoć dobrze wypadają tam wyniki egzaminów bo uczą egzaminatorki i wiedzą pod jakim kątem przygotować. no o to chodzi. by zdobyć zawód. więc zapisujcie się do Plus Edukacji we Wrocławiu.

Gość gość
o tak tylko i wyłącznie Plus Edukacja we Wrocławiu. mają same dobre opinie uczyłam się w innej szkole ale przeniosłam się tutaj i nie żałuje tej decyzji. o niebo lepiej bo nie trzeba jezdzić gdzies po miescie na przedmioty praktyczne tylko wszystko jest w jednym budynku na zachodniej 2 w gimnazjum.

Gość NOVA CE Katowice
NOVA Centrum Edukacyjne Katowice Jesteś na wyższym semestrze i zamknęli Ci kierunek? Nic straconego! W naszej szkole prowadzimy nabór na wszystkie wyższe semestry. Nabór wiosna 2018 trwa! Liceum Ogólnokształcące, Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych, Cukiernik, Technik Budownictwa, Technik Elektryk i wiele innych kierunków z Policealnych Szkół Zawodowych, Liceum Ogólnokształcącego, Gimnazjum, Policealnych Szkół Medycznych, Kwalifikacyjnych Kursów Zawodowych oraz Rocznych Szkół Policealnych. Liczba miejsc jest ograniczona, także serdecznie zapraszamy chętne osoby do sekretariatu naszej szkoły, który znajduje się na ul. 3 Maja 26 w samym centrum Katowic. W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem: 534 099 129

Gość gość
Czy jest ktoś z Gdańska? Jaka szkole tam polecacie? ☺️

Gość higienistka stomatologiczn

Plus Edukacja Wrocław oferuje medyczne kierunki, wszystkie bezpłatne! Nie zwlekaj zapisz się już dziś, promocja obowiązuje do 31.07.2019. Interesuje Cię Higienistka/asystentka stomatologiczna, a może jednak Opiekun medyczny? Zapraszamy!

Posiadamy:

-uprawnienia szkoły publicznej 

-zajęcia praktyczne i teoretyczne w jednym miejscu

-profesjonalne pracownie, w pełni wyposażone

-wykwalifikowane kadra pedagogiczna

-pomoc Dyrektora szkoły

-organizujemy praktyki zawodowe

kontakt tel. 717275032 /(33)

wroclaw@plusedukacja.pl

https://www.plusedukacja.pl/

Gość Adri

Witam jestem z Warszawy chciałabym się zapisać do szkoły policealnej jaka polecacie jeśli chodzi o higienistka stomatologiczna? Pozdrawiam 

Gość Martyna

Ja robię higienistkę stomatologiczną we Wrocławiu wNova Centrum Edukacyjne. Jestem na 3 semestrze. Mamy bardzo fajną pracownię i świetnego nauczyciela. Polecam

Gość Magdalena

Też polecam  szkołę NOVA , ja akurat ukończyłam w Białymstoku u nich dwa kierunki i jestem zadowolona, mają własną pracownie i egzaminy zdały wszystkie dziewczyny z grupy.