Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce mieć psa

Polecane posty

Gość gość

zawsze chciałam mieć psa, ale w domu rodzinnym wszyscy byli uczuleni. Teraz mieszkam sama i najchętniej już bym kupiła pieska, ale chce podejść do tematu rozsądnie. Najpierw zamierzam poczytać na temat wychowania, mam już wybraną rasę i śledzę forum jej poświęconej. Prosiłabym posiadaczy piesków o rady, myślę, że dobrze byłoby odłożyć trochę pieniędzy na wszelki wypadek (np w przypadku nagłej wizyta u weterynarza) jaka kwota byłaby rozsądna? na samego pieska mam już odłożone. Powoli będę kupować niezbędne sprzęty- czego potrzebuje poza legowiskiem, miskami, zabawkami, smyczą i obrożą? kolejna sprawa to praca- ok 8 godzin dziennie nie ma mnie w domu, czy tydzień dwa wolnego wystarczą na zaaklimatyzowanie się szczeniaka i przygotowanie go do samodzielnego pobytu w domu? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Gość gość
Warto wziąć 2 tygodnie urlopu i pobyć z psem przez te pierwsze dni. A pieniądze przydadzą się choćby na szczepienia.

Gość gość
Co do wydatków- ja w wakacje pozbylam sie 600 zl w 2 tyg na weterynarza- konieczna była operacja oczu, a do tego wykryto u psa padaczkę, wiec dodatkowe badania tez kosztowaly

nie powinnas caly czas spedzac ze szczeniakiem bo sie za bardzo przyzwyczai i pootem beda problemy z tym zeby zostal sam jaka rase chcesz?

Gość gość
Dev dobrze pisze, jak wezmiesz urlop, to i tak zostawiaj go samego w domu, żeby potem szku nie bylo jak sie urlop skończy, no i jednak przygotuj się na niespodzianki w postaci fekaliow przez jakiś czas, bo dla szczeniaka 8 godzin (wlasciwie to chyba wiecej no bo jeszcze dojazdy) to dlugo, chyba ze nauczysz go sikac na mate

musisz na troche wychodzic z pokoju a potem z domu nie mozesz byc z nim 24h bo przeciez bedziesz musiala wrocic do pracy a pies zostaje w domu. prawda ze bedziec ci sikal w domu ja uzywalam takich podkladow ktore rozkladalam w domu ale i tak dywan byl do wyrzucenia jak nauczyl sie na dworze zalatwiac

Gość gość
A jestes przygotowana do sprzatania po swoim piesku kupy na dworzu.? Ludzie beda sie patrzyc jak kupe w reke bedziesz brala. A jak piesek bedzie miec rozwolnienie to wspolczuje

Gość gość
Sprzatam i żyje, wiec nie przesadzaj, szkoda tylko ze tak mało ludzi to robi

ja tez sprzatam moj pies robi na kazdym spacerze ale rzadkiej sie nie da sprzatnac a malo ludzi sprzata niestety cale trawniki zasrane

Gość gość
A straz miejska czy tam policja by sie nie przyczepili ze rozwolnienia po psie sie nie sprzata i mandat by nie wlepili?

a jak wedlug ciebie to posprzatac? zreszta kiedys widzialam jak szla straz miejska a kawalek dalej stala stara baba i jej pies nasral jak kon i nie sprzatnela a oni olali i poszli dalej

Gość gość
To sie psa uczy, ze to jest niedozwolone