Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rowny sprawiedliwy podzial

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, jak według was powinien wyglądać sprawiedliwy podział,żeby nikt nie był poszkodowany.Jeśli mąż zarabia bardzo dużo,a żona bardzo mało,to jak powinien wyglądać łodzi innych obowiązków domowych,bo według mnie,to żona powinna robić WSZYSTKO w domu,załatwiać sprawy itd,a mąż już powinien być zwolniony ze wszystkiego,moc odpoczywać itd. A jak to wygląda wtedy kiedy kobieta w ogóle nie pracuje a mąż zarabia dużo?

Gość KingaStefankaFanka
A jaki związek mają zarobki z obowiązkami domowymi?????

Gość gość
Co maja wspolnego zarobki z obowiązkami domowymi ?

Gość gość
a co mają do tego zarobki? to zależy od tego ile czasu osoba spędza w pracy zawodowej.

Gość gość
Jeżeli żona nie pracuje, siedzi w domu, to dla mnie logiczne, że będzie o niego dbała, robiła porządki itd. Ma czas, może się tym zająć. Natomiast inna sprawa jak oboje pracują. Wówczas obowiązki domowe po połowie. Kwestia zarobków nie ma tu nic do rzeczy.

Gość gość
to wg ciebie ja pracując 9 godzin dziennie ale zarabiając 1200 zł mam robić w domu wszystko bo mój mąż zarabia 6 tys, mimo że pracuje 5-6 godz dziennie?

Gość gość
Jeśli mąż pracuje 8 godzin a żona 4 godziny,to ona powinna robić w domu wszystko? Czy kupowanie za pieniądze zarobione przez męża to jest okradsnie go,wykorzystywanie? Czy ta żona powinna kupować tylko za " swoje"?

Gość gość
a w domu praca sie sama wykonuje? stopka: gotowanie - zaleznie od umiejetnosci do 100 pln/h sprzatanie - kilka-kilkanscie pln/h pranie/prasowanie - j/w opieka nad dziecmi - w zaleznosci od stopnia trudnosci stawka do negocjacji drobne prace montazowe - np wymiana zarowek - do wyceny wymieniac dalej?

Gość gość
Dokladnie. Zarobki czasami nijak nie odzwierciedlaja wkladu pracy. Kobieta po 12 h zmianie w Biedronce ma biec do domu sprzatac i gotowac czekajacemu od klku h mezowi? Jak ktos robi kursy, doszkala sie, to moze malo zarabiac w obecnej pracy a wiecej w przyszlosci. Wtedy tez potrzebuje czas na nauke po pracy.