Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaczynam wprowadzanie pokarmu. POMOCY!!!

Polecane posty

Gość gość

Karmię piersią, niedługo mały skończy 6 miesięcy więc czas wprowadzać pokarm stały. W związki z tym mam kilka drobnym pytań, które pewnie wam się wydadzą głupie ale dla mnie są ważne. Temperatura podawanego posiłku powinna być tak jak mleczka czyli lekko ciepła, cieplejsza czy pokojowa? Jeśli dziecko jeszcze nie siedzi to czy karmić go w krzesełku do karmienia czy inaczej? Czym dopajać dziecko (woda przygotowana, mineralna, herbatka?) skąd mogę wiedzieć że chce mu się pić i w jakiej ilości dawać mu pić? I ostatnie - jaką ilość dawać mu później jedzonka (bo na początku tylko kilka łyżeczek), aż nie będzie już chciał czy mniej więcej ileś gram czy tam ml?

Gość gość
pomóżcie proszę...

Gość gość
mój syn juz siedział wiec nie miałam problemu,mozesz go na kolanach trzymac i druga reka karmic,jedzonko miałam ciepłe tak żeby od razu dziecku podac,wiadome zupa była zmiksowana,tak pół miseczki dawałam a jak zjadł wszystko to jeszcze dokładke dawałam,i trzymałam sie stałej pory obiadków tak koło 13

Gość gość
jesli karmisz piersia to nie musisz dopajac czyms innym ale jesli nie karmisz to po obiadku podaj lekka herbatke dla dzieci,lub wode nie gazowana.

Gość gość
Wystarczy po obiadku podać coś do picia tylko? W jakiej ilości w ogóle?