Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

3 latek w zagranicznym przedszkolu

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moje pytanie kieruję głównie do mam w podobnej sytuacji( tzn które mieszkają za granicą i których dzieci chodzą tam do przedszkola). Mam pewien problem z moim 3,5 letnim synkiem. Od ponad 6 miesięcy chodzi on do przedszkola. Od dawna na płaczę gdy go zaprowadzam ( chociaż na początku było różnie) ale z przedszkola często wraca smutny.. najgorzej jest w dni w których nie ma jego polskiego kolegi.. zawsze wtedy gdy go odbieram widzę że bawi się sam i jest bardzo smutny. Bardzo chciała bym mu jakoś pomóc bo cieżko mi patrzeć na jego smutną buzię ale przecież nie nauczę go obcego języka w kilka dni( a wiem że własnie przez problemy z komunikacją jest taki smutny) ... mamy proszę napiszcie jak mogę mu chociaż trochę pomóc.. staram się uczyć go obcego języka ale ciężko mu to przychodzi..

Gość gość
Sama mam podobny problem z tym ze mój syn ma 2,5 roku, na koniec stycznia zaczal przedszkole i pierwsze dni bylo ok..ale przez ten czas tez sporo opuścił bo a to byl chory a to ferie i teraz mam problem,codziennie placze jak go tam zostawiam, nie chce sie bawic z innymi,nauczycielki próbują zagadać go,zabawić to nie chce ich uwagi, jak po niego przychodzę i mnie zobaczy to zaczyna plakac i sie przytula i kaze sie ubierać. Mnie aż serce pęka,a nie sadze ze cos mu sie tam zlego przydarzylo. Tez myślę ze sie zrazil ze nie rozumie go nikt i on nikogo.

Gość gość
Coz syn nie nauczy sie obcego jezyka jesli bedzie w przedszkolu bawil sie wylacznie z polskim kolega ! Rozumiesz ? Tkwi w polskojezycznym gettcie.. Masz polska tv czy tubylcza ? Jesli polska -zlikwiduj ! Bajki wylacznie w obcym jezyku. Syn powinien tez jak najwiecej czasu spedzac na podworku z tubylczymi dziecmi, nie z polskimi. Moj syn nie ogladal polskiej tv, w przedszkolu mial wylacznie tubylcze dzieci , na podworku tak samo.. Nie ma zadnych problemow jezykowych a chodzi juz do szkoly. Nie ucz syna obcego jezyka jesli nie wladasz nim biegle. To przynosi tylko szkody. Mow do niego wylacznie po polsku, bedzie dwujezyczny, co zaowocuje w przyszlosci. Mozesz porozmawiac z przedszkolanka , by bardziej zwracala na syna uwage by sie nie separowal od dzieci, by probowal brac udzial w wspolnych zabawach. Nie ma innej drogi. Niedlugo szkola.. pomysl o tym.