Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to ząbki ?

Polecane posty

Gość gość

moje dziecko do teraz czyi 7 miesiecy to był aniołek nie płakał nie marudził grzeczny i zawsze usmiechniety chetny do zabawy a teraz od miesiaca robi mi pikło w domu ledwo sie obudzi i juz sa jęki krzyki nic mu nie pasuje ie chce sie bawic tylko raczki i smoczek to mu najlepiej psuje wczesniej tego nie było, przestał jesc zupki mleka tez nie duzo wypije, nie mam siły ciesze sie ze terz spi ale jak mysle ze sie obudzi i znowu sie zacznie to mnie zbiera na łzy nie mam juz do niego siły, czy to sie kiedys skończy ? czy odyskam swoje kochane dziecko ?

Gość gość
up ! napisze jak wy i wasze dzieci przechodziliscie zabkowanie ??

Gość Judyta M
7 miesięcy jeszcze nie ma? Moje dziecko miało pól roczku i już ząbki się wyżynały. Nie ma na to reguły, ale jak się ślini to znaczy, że zbliża się dla Ciebie trudny okres, nie napisałaś czy karmisz piersią czy nie, jeżeli tak to podawaj dziecku Vita D bo ta witamina odgrywa wazna role w układzie kostnym , zajrzyj do buziulki czy dziąsła sa białe jak tak to znaczy, że sie zaczęło. Mojemu pomagały zimne gryzaki.

Gość gość
Wszyscy mówią ze ta ząbki ale on ostatnio nie slini się nie gryzie tez niczego, żalem ciezko go posmarowac bo nie daje się dotknąć, działa są jaśniejsze ale czy białe ? Ciężko powiedzieć bo od bardzo dawna ma takie

Gość gość
Mówisz że wstąpił w niego diabełek. Mój ma okresy lepszego i gorszego zachowania, najczęściej wiąże się to z ząbkami i trwa 2 tygodnie czasami krócej w zależności ile ząbków na raz wychodzi - rekord to były 4. Spróbuj dać viburcol zobaczysz czy się uspokoi. Nam pomagały tylko leki przeciwbólowe np. milifen - ibuprofen w syropku, podawałam go najczęściej na noc aby chociaż w nocy wypocząć.

Gość Migea
To bardzo prawdopodobne, że to ząbki. Moje dziecko nie śliniło się wcale, nawet jak zęby już się wyrzynały, gryzł owszem. Jeśli ma tkliwe dziąsełka i nie pozwala ich dotykac to zęby idą. Możesz mu podawać Camilie, ona jest płynna, podawałam dziecku na łyżeczce, nawet 3x dziennie, po niej mały się wyciszał, nie był tak drażliwy i mniej go bolało. No a na noc, ale to już w razie mocnego bólu, jak dziecko nie mogło zasnąć to podawałam Milifen (jak ktoś powyżej, znaczy że skuteczny). Sama wiem co to ból zębów i nie chciałam by dziecko tak cierpiało.

najpewniej to ząbki, ja dawalam schlodzone gryzaki takie wodne z akuku, niczym nie smarowalam, nie dawalam, zadnych kropelek i samo przeszlo

Gość gość
Przypuszczalnie ząbkowanie, ale może warto wybrać się do dobrego dentysty typu http://www.prodent.net.pl/ by upewnić się. Chodzę tam co jakiś czas z moim synkiem i mogę ich polecić m.in. ze względu na bardzo dobre podejście do dzieci i bardzo solidne zabiegi