Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety, które urodzą, babieją?

Polecane posty

Gość gość

Wiele z wyglądu, ale wszystkie prawie z zachowania. Umawiają się po babsku na kawki i tam narzekają, albo gadają o chorobach albo ciumciają. Takie są. Odpowiedzialne, sztywne, gadające z przejęciem na twarzy jakby miały zrobić zaraz kupę o tym co najważniejsze, o kupie, o zupie, o pediatrach i ginekologach, o zdradach, o zmartwieniach, o tragicznym systemie edukacyjnym itd. Wcześniej człowiek taki nie jest... I u wielu kobiet jeszcze pojawia się gniazdo na głowie dwubarwne i solidna nadwaga, jak takie kopki. I jak połączy się ich fizjonomię z gadaniną, to powstaje jedna wielka ilustracja rozpaczy, żenady i proletariatu.

Gość gość
bo macierzyństwo, zwłaszcza na początku przytłacza fizycznie i psychicznie. I człowiek chce się wygadać, po prostu zwyczajnie wypluć z siebie to wszystko czym jest zmuszony żyć przez kilka miesięcy/lat. Do tego często brakuje tematów bo jak śpisz 6h na dobę po 15 minut to nie masz czasu/chęci na hobby, więc pieprzysz o kupie.

Gość gość
Może dlatego, że faceci ich nie wspierają... ja zawsz3 się starałam dobrze wygladać i seksownie dla męża.. ale jak taki jeden z drugim wraca z pracy i od progu narzeka.... to wcale się nie dziwię....

Gość gość
zawsze kiedy coś zaczyna przejmować kontrolę nad naszym życiem to zaczynamy się dziwnie zachowywać. Mając ciężki okres w pracy robimy to samo - pieprzymy tylko o pracy, przestajemy o siebie dbać, tracimy zainteresowania. Tylko, że kiedy mowa jest o pracy to zaniedbanie i ograniczenie zainteresowań przez brak czasu i sił jest akceptowane, przy dziecku już nie.

Gość gość
ale śmiesznie..właśnie na ten temat się wypowiedziałam na innym temacie, gościu powyżej;-) tam jakaś laska pyta po co facet nie chce mieć dziecka, skoro tylko musi z nim telewizję oglądać. Opieprzyłam ją za takie myślenie, bo potem kobiety mają żal do facetów, a tu jakaś sama sugeruje, ze facetowi wystarczy oglądać z dzieckiem film. W sumie tak. Ale iile to trwa? 7 lat? Ludzie...jak można tyle znieść? Kobiecy organizm? Ja myślę, że to z powodu ciąży jednak i macierzyństwa kob iety szybciej od mężczyzn się starzeją...

Gość gość
bo to są baby czubku i dlatego babieją logiczne chyba :-)

Gość gość
oczywiscie ze tak bo nierodzace 30 wygladaja jak nastolatki tych rodzacych to niewielki procent

Gość gość
To o 30tkach to była ironia???

Gość gość
a bardziej poważnie to jest tak:jak nie ma dziecka to baba ma podejrzenia jakies mgliste że na świecie jest cos ciekawego mądrego do przeanalizowania, ale że to ciężko znaleźć i już się zmęczyła samotnością i nudą postanawia mieć męża- to taka furtka dooo dziecka,i wtedy nareszcie ma towarzysza z którym można pogadać o pierdołach,a że towarzysz jest słodki- życie płynie błogo , ale jednak umysł się uwstecznia bo nie ma innych bodźców i tak to kończy się zbabieniem :-) i ciumkaniem z innymi uwstecznionymi przy kawce

Gość gość
Powiem tak - jak na studiach (na głupich studiach!) miałam zapieprz to wyglądałam jak śmierć, przez 3 miesiące nie przeczytałam ani jednej książki nie związanej ze studiami i każdą rozmowę kończyłam na p**********h projektach...a to była tylko końcówka semestru. Do tego na zmianę chudłam i tyłam jak nienormalna. Dziecko to 10x większy wysiłek, więc nie wiem jaką ignorantką trzeba być żeby pytać dlaczego kobiety "babieją". Bo są zwyczajnie zmęczone!

Gość gość
oj nie przesadzaj najlepiej z gonić na dziecko, jak kobieta chce to schudnie i będzie sex i wystarczy silna wolna

Gość gość
to już kochana zalezy od dziecka i tego, ile przy nim roboty gość 22.33- mistrzostwo świata;-D

Gość gość
tak, jak będzie miała wystarczającą ilość snu, dobrą dietę i czas na ćwiczenia. Żeby to mieć musi mieć kogoś kto zajmie się dzieckiem przynajmniej przez kilka godzin w tygodniu wyłączając godziny pracy kiedy w końcu do niej wróci.

Gość gość
jeśli masz tak z autopsji to cóż ..współczuć tylko ..ale ja, myślę ,że wspólczynnik kobiet ,które dbają o siebie po ciąży wzrasta ...widzę i obserwuję..ja mam akurat wiele lat już po ,ale dbanie o siebie to podstawa,teraz nie ma już ,że leniuchujesz ..chcesz mieć życie na poziomie to i trzeba pracować i dbać o siebie o rodzinę i o partnera Nie powiem ,że początki są nie łatwe ,jeśli ktoś mądry to doskonale zrozumie ,że u kobiety zmienia się -burza hormonów ,opieka i lęk -poradzenie sobie z obowiązkami -dziecko -dom -mąż(partner) gdzie no cóż ale brutalne ale prawdziwe ale dziecko staje się number one a mężczyzna schodzi na plan drugi początkowo.. nie mówiąc już ,że często zdarza się ,że po ciąży samoakceptacja wyglądu ,figury-to się zmienia-jest bardzo niska..więcej wyrozumiałośći i pomocy i rozmowy a nie krytyki ..płci męskiej też jest ciężko pogodzić się z nową sytuacją gdzie wzrastają obowiązki i zobowiązania i zejście z piedestału ,ale jesli ktoś tego nie rozumie i nie potrafi ogarnąć pewnych tematów i kwestii to ,no cóż ...pozostawię do przemyślenia

Gość gość
na szczęście w ogole nie mam dzieci. Ciekawostka - Hinduski bardzo szybko wracają do formy po porodzie, ale im przez pierwsze 6 tygodnii pomagają wszystkie kobiety w rodzinie. Sama przyznałaś, dbają o siebie kobiety które mają wsparcie. Mając te kilka godzin dla siebie łatwiej jest im wrócić do formy, ale wiele kobiet tego po prostu nie ma.

Gość gość
To po co mężczyzna schodzi z piedestału? I ona dla Niego? razem sie zdecydowali i razem mają przez to przejść. Razem zajmowac się dzieckiem i w wolnym czasie sobą. Skoro rozumiemy pewne sprawy w kategoriach upadkuz piedestału, to może tu jest źródło problemów, braku wsparcia i zmęczenia, "babienia"?