Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do szkoły rodzenia na l4?

Polecane posty

Gość gość

Czy można chodzic do takiej szkoly na l4? Chodziłyście?

Gość gość
tak. ja i wszystkie laski ze szkoły

Gość gość
a miałaś l4 leżące ?

Gość gość
Nie, chodzące... bardzo boję się kontroli zus jak mnie nie zastaną w domu

Gość gość
Jak chodzące to nie ma problemu można uczęszczać do szkoły rodzenia. ja mam leżące więc nie mogę :(

Gość gość
L4 chodzące oznacza, że ma się zwolnienie od pracy a nie od wychodzenia z domu. Chodziłam. Tak jak i na fitness, na basen, do kina i fryzjera. Nie dajcie się zwariować.

Gość gość
na cwiczenia dla cięzarnych też można?

Gość gość
L4 "chodzone" niestety wcale nie oznacza, że można swobodnie wychodzić z domu. Jestem obecnie po 2 kontrolach i za każdym razem otrzymałam pismo z informacją, że nie zastali mnie w domu w związku z czym wstrzymują świadczenie do czasu wyjaśnienia sprawy i przedstawienia przeze mnie dowodów i powodów mojej nieobecności. Za pierwszym razem byłam akurat u lekarza - pani z infolinii sugerowała przesłanie wyników badań na dowód (o zgrozo nie mają prawa do ich wglądu), więc tylko poinformowałam o wizycie, jej miejscu i godzinie - oczywiście w formie pisemnej, więc wizyta na poczcie była obowiązkowa. Za drugim razem byłam w domu :/ I tu nadal czekam na wyjaśnienie sprawy... Co do szkoły rodzenia to się zapisałam ale co na to ZUS od strony formalnej to nadal nie wiem.

Gość gość
A ile jest ważne zaświadczenie od lekarza o tym, że można w takiej szkole uczestniczyć? Bo u mnie jest takie zaswiadczenie potrzebne, poprosiłam o nie w zeszłym miesiącu, a szkoła startuje za 2 tygodnie i nie wiem, czy muszę mieć z tego samego miesiąca, czy może być tamto

Gość gość
Wizytę w szkole rodzenia łatwo ZUSowi udowodnić. Gorzej z udowodnieniem spaceru lub zwykłego prysznica... :/

Gość Arka nowego
Akurat Ci udowodnią, że nie było Cię w domu. A jak ja nikomu nie otwieram? Serio, jeśli ktoś się nie zapowiedział, to nawet nie wstaję z kanapy. A muszę?

Gość gość
Na l4 z 2 można co najwyżej wyść do lekarza , apteki , po wode do najbliższego sklepu , jesli ktoś myśli że może wszystko to ma nasrane w głowie i sie zdziwi jak nie dostanie wypłaty ....na szkołe rodzenia można chodzić

Gość gość
L4 to zwolnienie lekarskie z powodu choroby, sama ciąża nie jeste przesłanką do jego wystawienia. Lekarze to naciągają, ale nie oznacza to że można wszystko. P.S. ZUS nie musi udawadniać - ty musisz.

Gość gość
Mam zwolnienie z 2 , wychodzę z domu na spacer do sklepu itp. Do szkoły rodzenia raczej nie pójdę bo mam wskazanie oszczędny tryb życia i pewnie nie dałabym rady brać udziału w żadnych ćwiczeniach bo po krótszym wysiłku boli mnie brzuch , od początku ciąży mam silne bóle brzucha. Nie wiem czy jest sens chodzić na samą teorie albo czy taka możliwość jest w szkole rodzenia.