Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam 27 lat i nadal nie chce dziecka

Polecane posty

Gość gość

czuje sie jeszcze niedojrzala, a partner, rodzina nalegaja :( moj maz kiedys tez nie chcial miec dziecka jak ja... troche mu sie pozmienialo :( ja rozumiem, dziecko to szczescie itp. ale ja nie czuje sie jeszcze gotowa... i nie chce tego robic tylko po to,zeby zadowolic partnera.

Gość gość
moje kolezanki maja juz dzieci i tez mi mowia, ze ja jakas dziwna jestem, ze jak mozna nie chciec miec dziecka... niby czytam, ze jest troche kobiet takich jak ja, no ale w moim otoczeniu jestem wyjatkiem

Gość gość
Jeśli nie chcesz to nic na siłe. Jeśli zrobisz sobie dziecko wbre swojej woli sa duże szanse, że reszte życia spędzisz nieszczęśliwa. Kiedyś rodzenie dzieci było obowiazkiem, dziś kobiety nie muszą byc matkami. I okazuję sie, że naprawde wiele kobiet nie ma zamiaru spełniac się w roli matki.

Gość gość
Poczekaj, ja tez w twoim wieku zdecydowanie nie chcialam. Doczekalam do 35, wtedy bylam gotowa, jestem przeszczesliwa mama dwojki.

Gość gość
Po co ci bachor?

Gość gość
Tiaaa czuję się niedojrzała. Ale na seks czujesz się dojrzała. Powiedz lepiej, że ci tak wygodnie, że się boisz itp. Prawda jest taka, że większość kobiet nie chce mieć dzieci w wieku 20-30 lat. Gdyby nie wpadki, to prawie wszystkie rodziłybyśmy po 35 roku życia.

Gość magdalenamag
a ja Ciebie dosknale rozumiem autorko, choć u mnie ani partner ani rodzina nie nalegają. Mam 29 lat i tak naprawdę dopiero teraz zaczynam myśleć powaznie o dzieciach ( ale narazie tylko myśleć ;). Nic na siłę , poczekaj jeszcze trochę dopóki nie poczujesz się gotowa. Pozdrawiam

Gość higosc
Znam starsze dziewczyny które też jeszcze nie chcą mieć dzieci. Jeśli jesteś nie gotowa to nic na siłę. Warto mieć jednak na uwadze że oieka nad dzieckiem nie jest łatwa i chyba sprawniej zrobi to młodsza mama niz starsza :) ale tynnie jesteś Jeszcze jakas bardzo stara.