Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stokrotka246

MRI kręgosłupa szyjnego

Polecane posty

Proszę o pomoc w zrozumieniu mojego stanu: Bardzo boli mnie głowa, drętwieje lewa ręka, czasami nie mam w niej czucia. Miesiąc temu miałam rwę barkową.(wylądowałam w szpitalu przez cały czas byłam na morfinie) Ortopeda dał mi blokadę. Pomogło tylko na chwilę. Czy cukrzyca i Hashimoto mogą mieć coś z tym wspólnego? Badanie MR kręgosłupa szyjnego. Sekwencje echa spinowego i gradientowego,obrazy T1 i T2 -zależne. Drobne dokanałowe protruzje jąder miażdżystych krążków międzykręgowych C5/C6 (pośrodkowa) i Th2/Th3 (lewoboczna), z niewielkim uciskiem worka oponowego. Minimalne dokanałowe uwypuklenie krążka międzykręgowego C6/C7 bez istotnego ucisku worka oponowego. Pozostałe segmenty kręgosłupa w zakresie badania w normie. Uwidoczniony odcinek rdzenia kręgowego bez zmian ogniskowych. oraz wcześniejsze z maja 2009 Zniesienie lordozy szyjnej. Na wysokości C5/C6 niewielka płaska szeroka pośrodkowa wypuklina krążka międzykręgowego modelująca przednia powierzchnie worka oponowego. Zarówno wysokość jak i sygnał z tego krążka nie są zmienione, Lewoboczna wypuklina krążka międzykręgowego na wysokości Th2/Th3, przewężająca lewy zachyłek boczny .Sygnał z krążka Th2/Th3 jest obniżony - zmiany dehydratacyjne. Na wysokości Th3/Th4 podejrzenie anomalii rozwojowej w postaci bloku kostnego-znaczne zwężenie przestrzeni międzytrzonowej bez widocznej szpary w części tylnej,zrost wyrostków kolczystych

Gość gość
stokrotka zanieczyszczona brak wiedzy o oczyszczaniu organizmu i zerowe w tym kierunku działania dają takie efekty będzie coraz gorzej chyba,że stokrotka weźmie się za lekturę i popracuje nad swoim kośćcem, a nie będzie latać po gabinetach Ile S. zjada jednostek witaminy D3 dziennie? Ile K2? Ile A? Póki co słuchac mi wykładów na ten temat na you tube Jerzego zięby!

Gość gość Edyciak
Zwykle leczy się pacjenta, a nie zdjęcie rtg czy rezonans. Twoje dolegliwości są dosyć poważne, czego nie potwierdza rezonans . Masz w kręgosłupie niewielkie wypukliny, widocznie któraś drażni korzeń nerwu. Powinnaś udać się do dobrego fizjoterapeuty, który zmanipuluje ci kręgosłup, porozluźnia, da ci ćwiczenia do domu i powinno ci ulżyć.

Gość gość Ola
Koleżanko, poszukaj najlepszego fachowca bo ryzykujesz bardzo dużo! Polecić Ci mogę lek. Radosława Michalika. Jest wybitnym specjalistą w tym zakresie. Nie zwlekaj bo to nie przelewki! I na lekturę to trochę za późno, najpierw działania a lektura w międzyczasie.