Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

porod z usg czy om

Polecane posty

Gość gość

hej mam rozbierznosc terminow porodow 2 tyg ..dodam ze dziecko na wiek z om jest za male myslicie ze powinnam sie slugerowac data z usg skoro dzidzia taka malutka?

Gość gość
tylko usg

Gość gość
ale myslicie ze z usg .jest bardziej prawdopodobne ? Zamartwialam sie troche bo moje dziecko sie nie miesci w normach .tygodni i kekarz powiedzial ze moze byc chore , dodam ze jak bylam w 12 ty.. To dzidzia byla na 9 .. jak bylam w 18 tyg byla mlodsza 3 tyg prawie i na polowkowym rowzniez byla za mala .czy to moze byc jej choroba jakas czy poprostu moze byc mlodsza pocieszcie mnie bo wykoncze sie psychicznie z nerwow;(

Gość gość
podbijam

Gość gość
u mnie od początku wg usg ciąża byłam 2tyg. młodsza niż z om. gin stwierdził to na pierwszym usg a na kolejnym potwierdził i tej daty porodu się trzymał. Mówił mi że widocznie owulacja się przesunęła bo miałam nieregularne cykle. Dziecko urodziło się przed terminem z usg i było naprawdę duże ponad 4kg. Nie pytałaś gina o to konkretnie?

Gość gość
kurcze ciężko powiedzieć, może miałas nieregularne miesiączki i owu się mocno opóźniła. Nie mam pojęcia, musisz czekac, ale sie nie stresuj bo to w niczym nie pomoze

Gość gość
no nie wiem ale moja dzidzia wazy w 31 tygodmiu niecale 1300 gram ,(

Gość gość

Gość gość
ale o jakiej chorobie mowil lekarz? Hipotrofii?

Gość gość
Nie martw sie na zapas, najlepiej zapytaj gina co naprawde mysli. Czy mialas robione usg przed 12 tyg? Bo wlasnie te pierwsze sa najbardziej wiarygodne - pozniej kazde dziecko rosnie we wlasnym tempie. Ja jestem w podobnej sytuacji - pierwsze usg mialam w 8 tyg a aparat wyliczyl 5 tydz, kolejne w 10 tyg pokazalo 7w1d. Nastepne mialam w 17 i wyszedl 14 wiec wszedzie opoznienie rowne trzy tyg. I u mnie faktycznie owulacja byla przesunieta - 29 lub 30 dzien cyklu (stymulowany). Co do wagi dziecka, moj w 29 tyg wazyl 1100 g i nikt nie mowil ze malo.

Gość gość
no cos napomknal o tej hipotrofii ale mowil'zevy isc do swojego gina i ze moj gin powinien skierowac mnie na jakies dodatkowe badania dziecka bo nie miesci sie w normach i pytal o termin z usg a ja nie mialam wyznaczonego ..terminu a co do usg na poczatku ciazy tez niby male wychodzilo w 12 tyg bylo na 9 ... Jak niby bylam w 5 albo 6 tyg to byl sam pecherzyk ..bez zarodka ..

Gość gość
jak bylam po terminie miesiaczki bo bylo jej brak i to chyba 2 tyg albo 3 pozniej to na usg ani na badaniach gin. Nie bylo zadnej ciazy. Dopiero po kilku dniach dobrych .

Gość gość
Najlepiej jak bedziesz szla na wizyte do swojego lekarza to wez wszystkie wyniki usg (w szczegolnosci 2-3 pierwsze), pokaz mu i zapytaj co o tym sadzi. Ja tak zrobilam bo w 30 tyg zmienialam lekarza - pierwszy bral pod uwage tylko termin z om a jak poszlam do drugiego to najpierw mnie wysluchal , obejrzal wydruki, sam zrobil usg zeby sprawdzic co i jak, potem ustalil termin z usg i tego kazal sie trzymac. Bedzie dobrze, juz sie nie denerwuj.

Gość gość
oki dziekuje za pocieszenie napisze jutro co powiedzial moj gin

Gość gość
http://www.ciazowy.pl/artykul,hipotrofia-plodu,1007,1.html Poczytałam tutaj i wychodzi, ze to nie jest zagrażające, więc nawet jeśli to głowa do góry. Odżywiaj się zdrowo, jak Cię to uspokoi to leż na tym lewym boku (ale nie wiem czy to prawda) i tak jak pisano, bierz wszystko do gina.

Gość gość
u mnie wyszło tak: miałam z om na 19.10.2014, z usg 30.10.2014 i urodziłam 30.10.2014 i to po trzeciej probie wywolania oksytocyna i przebiciu pecherza... takze u mnie ten 30.10 sie sprawdzil ale pewnie dluzej bym chodzila jeszcze

Gość gość
Jedyna porównywarka cen z supermarketów! Polecam gorąco, bardzo przydatna. www.mlekoipieluszki.pl

Gość gość
www.mlekoipieluszki.pl polecam porównywarke cen. Jedyna taka w internecie. Mi sie przydała :)

Gość gość
i co wyszło?