Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elilka34

Chorobowe a wynagrodzenie

Polecane posty

Gość Elilka34

Witam, może któraś mamusia pomoże.Zarabiam najniższą krajową, w lutym byłam 4 dni na chorobowym, dostałam 241,47 zł mniej wypłaty. Czy to nie za dużo jak za 4 dni chorobowego?

Gość gość
A czemu nie zapytasz w pracy?

Gość gość
Raczej wszystko dobrze, tak tylko zapytam pro forma- wiesz że chorobowe jest płatne 80%?

Gość Elilka 34
Wiem, wydawało mi się tylko, że to strasznie dużo jak za 4 dni chorobowego. Chorowałam pierwszy raz od dwóch lat dlatego się nie orientuję w tym temacie. Dzięki

Gość gość
Luty jest krótszy o 2-3 dni stad mniejsza wyplata a jeszcze jak masz 80% płacone na l4

Gość gość
Bzdury gadacie autorce.... rozumiem że masz na rękę jakieś 1300 zł... Powinni ci.zabrać jakieś 50-70 zł.... Idź się dowiedz w kadrach. mojemu mężowi przy zarobkach 5000 tys zabierali za tydzień jakieś 400 zł....

Gość gość
Przecież to tak jak bys była cały miesiąc na zwolnieniu, wtedy tyle z najniższej krajowej ci zabrać powinni.... Wyjaśnij to!

Gość gość
I co z tego ze luty jest krótszy... Jeśli na umowie masz miesięczne wynagrodzenie to za każdy miesiąc dostajesz tyle samo!!!! jakieś totalne idiotka ci wmawiają ze powinni ci tyle zabrać.... Koniecznie to wyjaśnij.... Ja hak byłam 5 dni na zwolnieniu przy zarobkach 2000 tyś brutto( 1460) na rękę zabierali mi niecałe 50 zł.

Moim zdaniem zabrano Ci za dużo, jeśli masz 1750 brutto na miesiąc, czyli około 1347 netto, to obliczając masz około 8,42 na godzinę w miesiącu jeśli pracujesz 8 godzin masz 160. Trzeba odjąć od 160 godzin 32godziny, ponieważ 4 dni to 32 i dla nich obliczyć 80% co wyjdzie 215 zł, pozostałe godziny przepracowane to 128 godzin co daje około 1078. Dodając to wyjdzie około 1293. Powinni Ci odjąć jakieś 53 zł.

Gość Elilka 34
Też mi się wydawało, że za dużo mi zabrali. Muszę to wyjaśnić.Znajomy mojego męża zarabia dużo więcej niż ja był cały miesiąc na chorobowym i zabrali mu 500 zł. Muszę to wyjaśnić. Dzięki za odzew. Pozdrawiam