Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowana2011

Rocznik 2011 czy juz teraz zapisujecie do zerowki czy kontynuujecie przedszkole

Polecane posty

Gość zdezorientowana2011

Zwątpilam dzisiaj, naprawde. Sprawa dotyczy zerówki. Córka jest z 2011 rocznika. W zeszłym roku poszła pierwszy rok do przedszkola, majac skonczone 3,5 roku (dokłanie 3,7msc). zamysl był taki, że gdy przyjdzie czas pojscia do zerowki chce ją zapisac do zerowki w szkole. Teraz tak - do zerówki ida 5latki. Wiec wg mnie teraz powinnam wypisać deklaracje w przedszkolu o kontynuacji chodzenia do przedszkola. I było by to normalne przedszkole tzn gr przedszkolna a nie zerówka w przedszkolu, prawda? ALE - rozmawiałam dziś z jedną z mam dziecka z grypy córki. I ona już w tej rekruracji co zaraz (u nas) sie zacznie chce zapisać córke do zerówki w szkole. Czy to nie za wczesnie? Czyja cos przegapiłam. Jezeli teraz zapisze córe podczas rekrutacji to zerówke zacznie jako 4,5l a szkołę 1kl jako 5,5 latek. To wg mnie za wczesnie na to wszystko. Jak to własciwie jest. Jutro dopytam dokladnie,jesli złapie wychowawczynie ale moze juz dzis ktos rozwieje moje watpliwosci.

Gość gość
Do zerówki idzie rocznik 2010

Gość zdezorientowana20011
Dzieki, czyli dobrze myślałam. To w takim razie czy mama tamtej dziewczynki, co chce w trakcie obecnej rekrutacji ją zapisac od wrzesnia - ma szanse sie dostac to jej dziecko do zerówki przyszkolnej? czy to jakoś ustawowo jest ze np ten rocznik idzie wtedy a wtedy czy mozna zmieniac np jesli dziecko jest dajmy na to z konca lub z poczatku roku? Tak z ciekawosci pytam.

Gość gość
up

Gość gość
Nic nie można zmieniać - obojętnie czy dziecko jest ze styczni, czy z grudnia idzie do szkoły rocznikowo: aktualnie rocznik 2010 idzie do zerówki, a rocznik 2009 idzie do I klasy

Gość gość
Dzieki :)