Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ta ciąża znowu będzie pusta ?

Polecane posty

Gość gość

Witam kobiety błagam o poradę. Nazywam się Kasia mam 27 lat jestem (kalendarzowo) w 6 tygodniu ciąży. To jest moja 3 ciąża dwie poprzednie poroniłam właśnie w 6 tygodniu były puste jaja płodowe. Tydzień temu trafiłam do szpitala z podejrzeniem ciąży pozamacicznej zrobili mi badanie betaHCG wyszedł właśnie 4-5 tydzień ciąży po 2 dniach pojawił się pęcherzyk w macicy a beta zwiększyła się 2-krotnie. W dokumentacji przy wyjściu napisali że ciąża jest 5 tygodniowa. W środę w ubiegłym tygodniu dzień po wyjściu ze szpitala byłam u lekarza który potwierdził 5 tydzień ciąży. Dziś we wtorek w przychodni miałam robione usg na którym był dalej pęcherzyk wielkości 13mm pusty w środku odpowiadający 4 tygodniowi ciąży. Czy może być tak że tydzień wstecz była 5 tygodniowa a teraz 4 tygodniowa? Czy to możliwe że znowu ciąża obumarła? Nie mam dzieci pragnę tego maleństwa. Miała któraś z was tak że jedno usg pokazywało starszą a drugie młodszą ciąże i wszystko było dobrze? Za 2 tygodnie poprawka usg i zobaczymy. Denerwuję się... :

Gość gość
Zrób betę i zobacz czy przyrosta

Gość gość
Zrób betę i zobacz czy przyrosta

Gość gość
a pęcherzyk był okrągły? Wiesz, te oznaczenia tygodni to różnica milimetrów, zależy, jak się lekarzowi złapie kursor na usg, zależy od sprzętu itd. Jeszcze nic nie wiadomo.

Gość gość
Tak lekarz powiedział że bardzo ładny okrągły pęcherzyk że na dzień dzisiejszy może powiedzieć że jest pusty pęcherzyk wielkością 4 tygodniowy strasznie się martwię ;(

Gość gość
To ile mm ma pęcherzyk? Może twój gin liczy od zapłodnienia, a w szpitalu od om, bo aż mi się nie chce wierzyć, ze w 4 tc widać cokolwiek.

Gość gość
Podobno ciaza bezzarodkowa zadko sie zdarza dwa razy pod rzad a co dopiero 3 razy pod rzad. Ja bym teraz tygodniami ciazy sie nie martwila. Za tydzien powinien pojawic sie zarodek i tego sie trzymaj. Pecherzyk do wielkosci 25 mm ma szanse na pojawienie sie zarodka. Takze u ciebie jest duza szansa.

Gość gość
A na tych poprzednich badaniach pecherzyk ile mial mm ?

Gość gość
jak wychodziłam ze szpitala opisali że pęcherzyk odpowiada ciąży 5 tygodniowej (nie podali ile miał mm) dziś dowiedziałam się że pęcherzyk odpowiada ciąży 4 tygodniowej i ma 13mm ;( pierwsza ciąża którą poroniłam w 6 tygodniu odpowiadała ciąży 4 tygodniowej miała 7,6mm ;( w drugiej nie zdążyłam zrobić usg bo akurat gdy poszłam i leżałam na kozetce to dostałam krwotok (akurat byłam w szpitalu na badaniu więc od razu było łyżeczkowanie)

Gość gość
Dzisiejsze usg robił mi lekarz w przychodni do ginekolog idę w przyszłym tygodniu.

Gość gość
Miałam 2 takie ciąże, boję się znów próbować:( a robiłaś jakieś badania? Trzymam kciuki za Ciebie

Gość gość
od kilku dni nie mam objawów ciąży nie siusiam często nie mam zgagi i mdłości wczoraj delikatnie miałam w poprzednich ciążach oprócz braku okresu nie miałam nic...