Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sprzedam kaszel

Szybki sposób na kaszel

Polecane posty

Gość Sprzedam kaszel

hej znacie może jakieś szybkie i skuteczne sposoby na kaszel? Zaraz mnie tu zamęczy, mam głos jak murzyn przesadzający ze sterydami. Można się zarzygać. Syrop z cebuli nie działa, mleko z masłem też nie. Napar do płukania gardła - zero efektu. Lody odpadają, przeziębienie już trochę trwa i każdego dnia jest co innego, 1 dzień dreszcze, drugi gorączka i osłabienie, trzeci niepowstrzymany katar, a dzisiaj kaszel, którym miota jak szatan. Podobno trzeba się wygrzać ale ch_ja, to jakby nawet wzmacnia kaszel, a noc zapada. Co Wam pomogło w tym sezonie najszybciej?

Gość gość
majeranek zaparzany do picia

Gość Sprzedam kaszel
O patrz, tego jeszcze w mojej kuracji nie bylo. Tylko, ze to potrzebuje godzin by cos pomoglo. Zupelnie jak siemie lniane. Potrzebuje czegos o krotkotrwalym dzialaniu, ale o szybkim efekcie. Alkohol niestety odpada ;)

Gość gość
takie mega szybkiego sposobu nie ma bo i rodzaje kaszlu są różne. Ja lubię inhalacje z nebulizatora i tabletki nawilżające gardło do ssania. Można zacząć od syropu z cebuli, jeśli ktoś lubi jego smak a jak wolisz coś szybszego to proponuje fosidal. Szybko się po nim odrywa. Przy kaszlu ważne są wszystkie rzeczy jakie wykonujemy dodatkowo, czyli czy działamy przeciwzapalnie, czy w pomieszczeniu nie jest za sucho, czy wietrzymy mieszkanie. Każda profilaktyka jest ważna i naprawdę pomaga.

Gość gość
artykuł przeczytałam i na bank skorzystam z rady, olejki już mam tylko nie wiem co z tymi rozrzedzającymi wydzielinę. Syrop z czosnku jak dla mnie niestety nie do zastosowania, wolę ten przeciwzapalny fosidal. Nie mogę sobie pozwolić żeby przez pół dnia śmierdzieć czosnkiem.