Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

duża waga w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie ale nie po co by słuchać słowa krytyki więc jeśli któraś ma zacząć kogoś krytykować to proszę. .. odpuść. . Jestem osobą z dużą nadwagą jednak się udało jestem w ciąży a raczej jej koniec bo jestem po terminie i nic nie rusza. . Zero akcji porodowej małej się chyba nie spieszy do nas :) do tego doszło że mała waży 4100 kg i obawiam się ze nie dam rady urodzić naturalnie. Czy któraś była w podobnej sytuacji? ?

Gość gość
ja mam też nadwage, ale urodziłam przed terminem, nie pomogę Ci. Jesteś w domu czy w szpitalu? Jak ruchy dziecka? Pilnuj tego, a ktg robisz?

Gość gość
A mogę zadać po prostu pytanie dotyczące tej nadwagi? Z czystej ciekawości. Czy myślałyście by jednak unormować wagę przed ciążą czy po prostu tak wyszło? PS. Ja jestem tydzień po terminie rodzona, matka zawsze wagę w niskiej granicy normy miała a ja spora byłam więc to różnie bywa ;)

Gość gość
Mi powiedzieli4200 g jak juz wkoncu sie zaczelo 6 dni po terminie i tez sie balam ze nie dam rady ale jakos poszlo. Corka wazyla po urodzeniu 3970g . a moja ciotka urodzila 5 kilowca naturalnie choc drobna z niej kobietka ale musiala zrobic zabieg bo po tak duzym dziecku meczyla sie z nietrzymaniem moczu

Gość gość
Jestem w domu ruchy czuje caly czas i ktg ok wychodzi jednak jestem juz 7 dni po terminie i nic nie rusza

Gość gość
U mnie nic nie rusza skurczy brak rozwarcia niema szyjka zamknięta mała *****iwa a nie chce wyjść na świat do nas :-)

Gość gość
wez ciepla kapiel, idz na spacer, pochodz po schodach i pojdzie. ja w dniu porodu wazylam 97 A po 2 tyg 84kg

Gość gość
Ja ważę o wiele wiele więcej. ..

Gość gość
Chodzę po schodach bo wc mamy na dole a siku się chce często. Sprzątam okna mylam pranie robiłam dziennie gorąca kąpiel i nic....

Gość gość
To zalezy ile jestes po terminie? Często usg nie wskazuje prawidłowej wagi. Zainteresować się czy szpital w ktorym rodzisz przeprowadza cesarki ze wzgledu na duza mase dziecka, czy jednak zwleka. Udać się do swojego ginekologa i zapytać czy nie wypisze info o cesarce. U mojej koleżanki dziecko 4500 i dostała zaswiadczenie cesarka została zrobiona.

Gość gość
ile razy będziesz pytać o to czy dasz radę urodzić naturalnie dziewczynkę 4100? bo widzę ten temat ciągle. moja znajoma urodziła dzieci po ponad 5 kg i żyje.

Gość gość
Jestem tydzień po terminie

Gość gość
No ale chyba konsultowałaś to z lekarzem coś ustaliliście w razie gdyby akcja się nie zaczęła, wywołają poród tak? Z porodem to tak jak i szczuplutka dziewczyna może mieć problemy z urodzeniem dziecka i wylądować na cc tak i ty możesz a i nie musisz, wyjdzie w praniu i nikt ci na takie pytanie nie odpowie. Apropo jak byłam u gin teraz, była tez dziewczyna w ciąży taka spora naprawdę w 33 tyg, mnie to nie obchodzi kto ile wazy, ale miałam wrażenie że to bardzo meczy ją ta waga plus ten brzuch. Może poczytaj tu http://f.kafeteria.pl/temat/f10/otyle-w-ciazy-jak-sobie-radzicie-p_3815890

Gość gość
Czy zdołasz urodzić naturalnie? To zależy od wielu rzeczy. Nawet jak dziecko jest znacznie większe od Twojego to można bez większych komplikacji urodzić naturalnie. Ma na to wpływ: Twoje ogólne przygotowanie do porodu, czyli czy pomimo nadwagi masz dobrą kondycję, czy będziesz aktywna w czasie porodu, czy ćwiczyłaś oddychanie przeponowe? mięśnie kegla? masaż krocza? Jaki masz próg bólowy, jak jest ułożone dziecko, czy będziesz współpracować z położną, nawet to jakie masz nastawienie do porodu.

Gość gość
Oczywiście czasami jest tak, że kobieta nic nie robi, nie przygotowuje się i rodzi dośc szybko i bez komplikacji, to bardzo indywidualna sprawa. Ale powyzsze punkty, ktore wymieniłam bardzo czesto maja znaczenie przy porodzie