Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obowiazki ginekologa

Polecane posty

Gość gość

prowadzacego ciaze. Nie mam juz chodzic do przychodni - lekarza rodzinnego, tylko kontaktowac sie z ginekologiem?? Jaki jest zakres jego obowiazkow?

Gość gość
Palcowki ci zrobi, ot i to wszystko a ty mu loda

Gość gość
gość dziś Palcowki ci zrobi, ot i to wszystko a ty mu loda xxx ja nie Ty :) Ale czy lekarz zajmuje sie wszystkim w tym momencie???

Gość gość
tak, on zleca wszystkie niezbędne badania i prowadzi całą ciążę, odpowiada nawet na moje najgłupsze pytania typu: jak mam się zabezpieczyć przed obrzękami nóg ;)

Gość gość
A informowac go o jakimkolwiek bólu? Zwłaszcza jak dotyczy klatki piersiowej, żołądka lub innych narzadów? Czy lepiej jechac do szpitala i nikomu doopy nie zawracac

Gość gość
no jeśli jest coś, co cię niepokoi, to informuj, ale nawet jeśli pójdziesz do normalnego lekarza z bólem - jak napisałaś - żołądka, to zawsze uprzedzaj, że jesteś w ciąży

Gość gość
ok, dzieki :) bo jak miałam problem z gardłem - to lekarz rodzinny powiedział, że on kobietami w ciąży się nie zajmuje i mam zgłosić się do ginekologa oO

Gość gość
trochę głupio ci powiedział, przecież mógł przepisać ci jakiś bezpieczny lek i tyle... to logiczne, że z gardłem nie będziesz za każdym razem zapisywać się do ginekologa, bo po pierwsze zawsze są kolejki, a po drugie - takie wizyty kosztują (ja chodzę prywatnie). Chyba że masz układ z ginekologiem i możesz zasięgać informacji przez sms - ja tak mam, aczkolwiek jeszcze nie korzystałam

Gość gość
no ja mam lekarza nfz - na szczesciec tydzien tylko czekam na wizyte.. Dzis np. przychodnia lekarza rodzinnego jest nieczynna - a j mam problem ze zjedzeniem czegokolwiek - bo mnie zoladek boli(bez wymiotów,mdłosci). No nic. czekam do 18 i jade na pomoc dorazna